Какво е бъдещето на Левски без Спас Русев?
 

Легендата: До 5-10 години Лудогорец ще е най-обичаният клуб

02 януари 2017 12:34

"Аз съм единственият българин, пляскал Зидан по темето", разказва Бисер Иванов

Вестник "Меридиан мач" направи интервю с Легендата. Бившият футбол на Левски и националния отбор Бисер Иванов е един от най-интересните играчи в края на миналия и началото на този век заради фантастичния си възход. Той има какво да разкаже и го прави с охота.
 
- Бисере, с какво се занимаваш сега?

- Пак с футбол. Треньор съм на Звездец Горна Малина. Играем в „А" окръжна група.
 
- И как е?

- Ами, в средата на класирането сме, в аматьорската група. Всичко при нас е като в „А" група, но без пари. (Смее се).
 
- Следиш футбола, как се развива той според теб?
- Футболът в световен мащаб се развива много бързо, но в България всичко си е същото. При нас нещата са като преди години, не са мръднали. Затова и Малта и Люксембург вече са равностойни съперници на националния ни отбор.
 
- Какво трябва да направим, за да мръднем напред?
- Не знам. С това управление не можем да постигнем нищо. Дори и суперталантливи юноши да имаме, а ние имаме такива, не можем да постигнем нищо.
 
- БФС ли е проблемът?
- Не, БфС няма нищо общо. Проблемът е на друго ниво. Аз съм убеден, че в България има много повече таланти, отколкото в Сърбия. Но сърбите продължават да продават добре и за много пари. Имат си агенти, лобита. Ние нямаме подобна организация, а трябва да направим. Дори да стане бавно.
 
- Каква е мнението ти за Лудогорец?
- Работят като европейски отбор. Хвърлят доста пари. Развиват се постоянно. Досега постигнаха немалко, но мисля, че от тях дори трябва да се изисква повече. Резултатите са минимални с оглед на инвестицията. Но Лудогорец е типичният пример как се прави отбор - с пари, с организация.
 
- Какво се случва с Левски, ходиш ли на мачове?
- Ходил съм един-два пъти на стадиона напоследък. Най-лошото е, че публиката се отдръпна от „Герена". Хората се чудят какво става, загубили са вяра. Ръководството също вече не се опитва да ги лъже. Всеки си мисли, че е обречен срещу Лудогорец и не вижда какво може да направи - селекция, промени.
 
- Не виждаш надежда?

- Ако продължава така, Левски като отбор след 1-2 години само родителите ще го знаят и уважават. Всички деца ще са от Лудогорец. Айде да не е толкова скоро, но след 5-10 години нещата ще се обърнат. Лудогорец ще е най-популярен и обичан. Децата вървят след победителите.
 
- Изпусна ли Левски момента да се превърне в хегемон у нас, какъвто е Лудогорец сега?
- Да, след участието в Шампионската лига. Това беше моментът, там нещо се пропука. Разривът дойде между ръководството и треньорите. Тръгнаха си Стоилов и Наско Сираков. Отборът можеше да се доразвие и да бъде най-добрият години наред. Ясно е, че нямаше да станем европейски шампиони или да спечелим Лига Европа, но щяхме да сме като Динамо Загреб или Марибор - да играем всяка година в групите на Шампионска лига или Лига Европа.
 
- Какво мислиш за проблемите на ЦСКА?

- Ти за кой отбор ме питаш - за този в елита или в окръжната група?
 
- Да не би да играеш срещу ЦСКА 1948?

- Не, те са в столичната окръжна група. Кой знае, някой ден можем да се срещнем. ЦСКА преболедуваха в последните години. Там промените много закъсняха. В момента се търсят, искат подкрепа. Сигурен съм, че ако станат шампиони, ако играят хубав футбол, ако имат хубав стадион, хората ще ги припознаят. И това ще стане съвсем естествено, от само себе си - без пропаганда, без намеса на медии. От това имат нужда в момента.
 
- Защо не върви националният отбор?

- Логично пропадаме. Не се получават нещата. Говорихме си, че Малта и Люксембург вече са ни равностойни съперници, но след 5-6 години ще започнат и да ни побийват.
 
- Съгласен ли си с тезата, че нямаме добро поколение?
- Не съм съгласен. Защо да нямаме? Национали играят в Италия, в Москва, на по-високо ниво от нашето първенство. Явно проблемът не е финансов. Май като всичко в тази държава - всеки се занимава с това, от което не разбира. И ако имаше 1-2 такива, другите щяха да ги носят на гръб. Но при положение, че 90% от хората се занимават с неща, за които не са учили и не са подготвени, това ни срива. Ние сме като в омагьосан кръг, но магията пада и виждаме, че това е реалността.
 
- Какво мислиш за многото пари във футбола и за извънземната заплата на Тевес в Китай?
- Това не може да е реално! Съмнявам се, че ще му дадат толкова много пари. Това означава, че утре Реал Мадрид и Барселона може да отидат да играят в Китай. Но е ясно, че голям футбол се прави с пари. Така дръпнаха Гърция и Турция. Започнаха да привличат футболисти като Роберто Карлош и Ривалдо. Стадионите се напълниха, младите играчи попиваха от тях и се учеха. Тук няма такива пари, но ако Левски извади милион за някоя застаряваща звезда, също може да върне публиката на стадиона. Всеки ще дойде да гледа някое голямо име.
 
- Кой ти измисли прякора Легендата?
- Христо Стоичков. Тогава той беше директор на националните отбори. Един ден ме попита: „Откъде си бе, муха?" в неговия стил. Казах му, че съм за два месеца съм стигнал от аматьорския Спартак до Левски и националния отбор. Той каза: „Абе, ти си по-голяма легенда от мен". Чу го Кривия (б. а. - Сашо Александров) и започна да ми вика Легендата. Така се обръщаха към мен после и истински легенди на Левски като Павел Панов, Бобата Жечев, Емо Спасов. Беше малко тъпо.
 
- Как свикна с тази рязка промяна в живота ти?

- Бях под стрес. Учудващо бе, че изведнъж се озовах в Левски от аматьорския футбол. Бях играл за Чирпан в „Б" група около 15 мача, но никога на такова ниво. Да играя в Левски ми бе мечта от дете. Сега децата сигурно мечтаят за Лудогорец, но преди не беше така. Отидох в отбор със звезди, които бях гледал само по телевизията.
 
- Как стана трансферът ти в Левски?
- Явно са ме гледали известно време. При мен дойде един човек и до ден-днешен не му знам името. Пита ме дали искам да играя в Левски. Реших, че става дума за Левски Кюстендил и отказах категорично. Тогава те бяха мутренски отбор, както и Миньор и Металург от Перник. Бяхме чували, че играчи са били бити, заплашвани. Този човек много се изненада, че не искам в Левски, преди да разбере, че говорим за различни отбори. Каза ми, че на другия ден ще ме чака човек в кафене в Пловдив. Беше Шпайдела (б. а. - Васил Методиев), а него го познавах като физиономия. Отидох в Левски и мислех, че ще ме пробват, а подписах веднага договор. Тогава в отбора бяха Сираков и Ники Илиев. Подписах за кеф, не за пари.
 
- Как го преживя?
- Беше като на кино. Готов съм да напиша книга за куриозите в българския футбол. И аз съм един от тях. Все пак, на 27 години да ме открият или тогава да решат, че мога да се развия.
 
- Мечтал ли си за голям трансфер?
- Като млад вероятно съм се надявал. Но като станах на 25-26 години се примирих, че няма да играя голям футбол. Но човек не бива да се отказва. Аз и сега в отбора имам футболисти, които са по-добри от мен, по-технични. И им го казвам. Но те нямат мечти, нямат амбиции, нямат мотивация. Никога няма да стигнат далеч. Някои са били в школите на Левски, Локо Сф. Питам ги защо не се опитахте да се наложите, те ми отговарят: „има много връзкари". Но няма треньор на света, който ще се откаже от добър футболист за сметка на некадърен връзкар. Как си представяш аз да имам свестен човек, който ми прекопава градинката, чисти ми къщата и аз да го изхвърля за сметка на връзкар, който не може нищо. Но младите са така - бързо се отказват. Виждат 20% наклон пред себе си и захвърлят всичко. Без да помислят, че ако го преминат, ще им стане много по-лесно.
 
- Имаш ли амбиции като треньор?
- Аз си вървя по пътя. Тръгнах от най-ниското стъпало, както и като футболист. Може някой да ме забележи някой ден, не знам. Аз обаче не съм лесен, не се съобразявам с никого. Не могат да ми кажат: „Пускай този, че е с по-голяма заплата". Поне това при нас в аматьорския футбол го няма.
 
- На кой треньор се възхищаваш?
- Евала правя на Георги Дерменджиев. Казват, че е късметлия, че му редят състава. Но само той май може да държи звезда като Кешеру с такава заплата на пейката и да му поддържа мотивацията.
 
-   Кой е най-голеият ти мач?

- С Ювентус на „ Деле Алпи". И в София беше голям мач, но в Торино няма да го забравя никога. А и аз съм единственият българин, който е тупал Зидан по темето. Бях се хванал на бас с приятел. Той ми беше казал, че ако го направя, ще ме признае. Аз имах план - спънах Зидан, отидох да му се извиня и го потупах няколко пъти по темето. Той ме гледа и ми казва: „Crazy man". Аз си мисля: „Абе, може и да съм луд, ама съм се хванал на бас".
 
- Още ли гледаш зайци?

- Не, никога не съм гледал - това беше само шега, някаква закачка. Имал съм декоративно зайче в аквариум, но това беше. Не съм за такива неща.
САМО ДА НЕ КОПИРАТ "ЛЕВСКИ",...
 1    0
Изпратено от Анонимен на 04 януари 2017 13:42. |
САМО ДА НЕ КОПИРАТ "ЛЕВСКИ", ЗАЩОТО ТОГАВА НЯМА ДА ИМ СТИГНАТ И 102 ГОДИНИ!
Минавам само да питам-ц7ка жив...
 0    3
Изпратено от Анонимен на 03 януари 2017 18:31. |
Минавам само да питам-ц7ка живА ли е още или умрЕ?
БРАВО НА ЛЕГЕНДАТА! МАЛКО ГО Х...
 0    1
Изпратено от Анонимен на 03 януари 2017 16:03. |
БРАВО НА ЛЕГЕНДАТА! МАЛКО ГО ХАПЕ КУЧЕТО, НО КЕФИ ЯКО!
Говеждия
 4    4
Изпратено от Анонимен на 03 януари 2017 01:27. |
Легендарна фъшкия........
ИНТЕРВЮ С ГЕОРГИ МАРКОВ [АГЕНТ...
 5    3
Изпратено от Анонимен на 02 януари 2017 17:41. |
ИНТЕРВЮ С ГЕОРГИ МАРКОВ [АГЕНТ НИКОЛАЙ]
Гост ни е Георги Марков, известен привърженик на ПФК Левски и бивш конституционен съдия. Той има да ни сподели интересни неща. Първо господин Марков има ли конкретен повод да искате да ни споделите тези неща?
Здравейте, реших да се пенсионирам и да изляза от обществения живот. И смятам, че е редно да кажа някои истини по различни въпроси преди да се оттегля.
И така редно е да поговорим за футбол, вашите пристрастия са добре известни. Има много сериозни спорове дали вашият любим отбор "Левски" е бил отбор на властта след 9.09.1944г. или пък това е бил вашият голям опонент ЦСКА. Вие какво може да кажете по този въпрос?
Както ви казах този път ще кажа истината и ще кажа много истини, които се премълчаваха, но вече е време да свалим картите на масата, както се казва. Истината е, че моят любим отбор Левски изначално е създаден, за да бъде отбор на властта, без значение за каква власт става въпрос. И в това няма нищо лошо. Една власт се нуждае от пропаганда на всички нива включително спорта и със сигурност мисията на Левски в това отношение винаги е била много сериозна.
Да разбираме ли, че като казвате всяка власт тук включвате и времето на социализма от 1944 до 1989 година?
О да, разбира се, особено този период, който е един от най-светлите в историята на Левски.
А защо десетилетия наред вашите фенове твърдят, че са репресирани и че в този период привилегирован е бил отборът на ЦСКА?
О тук ще трябва доста подробно да ви отговоря. Още с промените от 1944 г. новата власт решава, че отборът на Левски ще бъде нейният отбор, нейният символ и символ на новия социалистически спорт. Отборът е включен в Министерството на пощите и съобщенията, начело с Цола Драгойчева и привлича най-добрите футболисти в България за този период. Но с появата на ЦСКА се оказа, че ще имаме сериозен конкурент. Идеята е била Левски да е абсолютен доминатор, но военните развалят плановете. Освен това с атрактивния си стил на игра ЦСКА привлича много привърженици в цялата страна и в Левски се предприема стратегията да натискаме висшата номенклатура да ни помага още повече. Представете си, че сме наели общ работник, който постоянно мързелува и не си върши работата. Ако му кажем "О-о много работа си свършил, браво на теб", иронично естествено, би следвало той да се засрами и да спре да мързелува, а да започне да работи. Същото целяхме и ние, като пускахме провакативни слухове, че партията помага на ЦСКА, целяхме да притиснем партийните функционери да не забравят, че нашият отбор винаги е бил призван да бъде витрина на властта и да ни помогнат в битката с военните.
И нямаше ли как просто БКП да разформирова червеният отбор, за да не ви пречи?
Представете си събират се 20 висши партийци. От тях поне 18 бяха привърженици на Левски, феновете на нашия отбор бяха основно от средите на елита. Но имаше и едни червени недоразумения, разните му там генерали, които бранеха ЦСКА. Останалите номенклатурчици правеха всичко за Левски, но чак затриване на червения отбор не можахме да постигнем и това и до днес ми е голямата болка. Един отбор на властта трябва да бъде пълен доминант в страната си и да няма голям отбор конкурент. И в тези моменти измисляхме провокациите, че Добри Джуров, Милко Балев и още 1-2 цесекари всъщност командват държавата. Защото те бранеха ЦСКА и попречиха на иначе доста по-многобройното синьо лоби в Политбюро да закрие ЦСКА. И до днес тези хора се възприемат като сини душмани, защото заради тях не ни се получи да сме единствени. И се стигна до абсурда да сме отбор на властта, а да не сме хегемон.
Много се спекулира с уж някакво твърдение на "Свободна Европа", че след 7:2 за Левски през 1968 година от там са казали "Отборът на народа победи отбора на властта". Вие какво можете да кажете за това?
О бях сигурен, че и за това ще ме питате. Ами действително това ни дойде идеално. От много време функционерите на Левски искаха да направим нещо голямо, нещо грандиозно, което вече категорично да ни наложи над останалите в българския футбол. След като се дочу, че от радио "Свободна Европа" са казали така, макар и да не знам дали това е истина, нашите номенклатурчици изпитаха голям срам. Почти цялата партия, без генералите, работеше за Левски, а някакви си западняци подценяват усилията й. Прие се като голяма обида, ЦСКА да бъде наречен отбор на властта. Все едно мен някой да ме нарече чорбар или пък да речем Гриша Ганчев да бъде наречен синьо говедо. Така че успяхме да натиснем партийците и да си осигурим вливане в МВР или по-точно да претопим техния отбор и да наследим играчите и милиционерските им привилегии, но и запазвайки историята си. При нашите обединения различните власти винаги са вливали в нас други отбори, реално уж говорехме за обединение, но ние претопявахме тези отбори и съответно въпреки тези обединения историята ни от 1914г. насам остана непокътната. Вече след 1969 година дойде нашето истинско златно време и се доближихме до тези привилегии, които искахме. Но си остана огорчението, че не се разправихме с ЦСКА. И само да вметна какво си говорихме с приятели за тези понятия отбор на народа и отбор на властта. Шегувахме се в тесен кръг, че реално това е едно и също. През социализма всичко наше, мило и социалистичеко беше народно съответно имахме и народен отбор. Така че това "отборът на народа победи отбора на властта" можеше да се тълкува и като "Единият соц отбор победи другия соц отбор, даже като Левски победи Левски" [смее се]. Но това само в тесен кръг, със сигурност ние, левскарите, гледахме да използваме това твърдение в наша полза и успяхме.
И все пак като че ли бяхте близо до разправа с АС-23 в средата на 40-те години?
Е то тогава не се мислеше толкова много за спорт, колкото за политика. Нашият деятел Никола Крушовенски, виден партизанин, и Цола Драгойчева участваха в разправата с царските офицери от АС-23. Да ви кажа може би още от това време те са чувствали, че ако Левски ще има проблеми с някой футболен отбор в България, то това би могъл да бъде отборът на военните. И очевидно нашите функционери са се погрижили да нямаме такива проблеми. Но за съжаление ЦСКА като наследник на АС-23 се оказа по-костелив орех, отколкото са очаквали, и военните, макар и в изцяло реформираната армия, възстановиха отбора си и се сбъднаха очакванията, че той ще ни е конкурент. И все пак разправата с офицерите от АС-23 от страна на нашите хора си е била основно политическа.
Вие нарекохте ЦСКА наследник на АС-23. Наистина ли смятате така?
Естествено армията си е армия без значение дали говорим за армия, подчинена на крал, цар, княз, армия на монархия, република или народна република. Нейният отбор си е един армейски отбор без значение колко имена е сменил и дали е участвал в някакви обединения. Ето както нашият Левски винаги е бил отбор на властта каквато и да е тя - монархическа, комунистическа, демократична. И естествено исторически погледнато традиционно военните са били най-голяма опозиция на властта. Неслучайно много правителства в историята са се страхували от военни преврати и са вземали превантивни мерки. Така че и исторически бе предопределено ЦСКА да ни е най-големият съперник и за съжаление не успяхме да се справим с тях, както ни се искаше. Все пак през 1969 г. направихме голяма крачка в правилната посока, защото така както военните традиционно имат по-опозиционни настроения, така МВР се явява крепител на властта. И това, че станахме част от МВР беше наистина голям удар и с това нещата си дойдоха по местата и на пагоните на армията ние отговорихме с пагоните на милицията.
А как ще коментирате събитията от 1985 година и разформироването на двата отбора?
Друг важен въпрос. Тогава всички очаквахме, че след успешната серия пак ще победим ЦСКА, но те ни изненадаха. Играчите ни прегоряха и предизвикаха масовия бой. Веднага след това решихме, че можем да използваме това в наша полза. Организирахме бързо заседание на Политбюро и за наше щастие Добри Джуров беше в чужбина за някакво заседание на Варшавския договор. За да няма обществено брожение, уж разформировахме и двата отбора, но нашият отбор не загуби нищо от привилегиите си освен името, което по-късно се възстанови. ЦСКА бяха изпратени да играят на стадиона на Септември, а парите, които имаха за издръжка бяха значително орязани. Даже чувахме, че футболистите им сами се налагало да перат и да шият екипите си. МВР продължи да помага на Левски, докато за военните беше доста по-трудно да подпомагат ЦСКА. И пак не постигнахме целта си, защото противникът ни, да си го признаем, беше най-популярният отбор в България с най-голямата фенска маса. А вече имаше усещане, че предстоят мащабни политически промени и никой не смееше да предизвика събития, които можеха много да разбунят обществото.
А какво можете да кажете за периода след 1989 година?
Ами то си беше ясно, че ще бъдем и с тази власт, която дойде. Нека първо да уточня, че хората са много прави като казват, че днес ни управляват наследниците на комунистическата номенклатура. Та от тази гледна точка това ние да сме и с тази власт си беше исторически предопределено. Тези до този момент леви политици съобразно новите условия се пребоядисаха и станаха десни. Партията може да смениха, но отборът нямаше за какво да се сменя. А и съгласете се, че е по-лесно да смениш партията си, особено днес, докато любимият отбор си е един. Естествено, ние в Левски още в края на 80-те години се подготвяхме за промените. И когато те настъпиха ние успяхме бързо да наложим в обществото нашите клишета, че ЦСКА е комунистически отбор, че са били под крилото на партията и т.н., а ние сме били репресирани. Знаехме накъде ще задуха вятърът и че ще има тотално отрицание на социализма. И бяхме подготвени за това. Голям успех е, че успяхме да наложим мнението и усещането, че както е модерно да се плюе по комунизма, такова трябва да е и отношението към големия ни противник. Тук не говоря за феновете, а за влиятелните лица в политиката. Бившите комунисти искаха по всякакъв начин да заличат миналото си, ние наложихме тезата, че ЦСКА е комунистически и съответно те, говорейки против БКП, трябваше на спортното поле да атакуват и ЦСКА.
Искате да кажете, че вие от Левски имате толкова голямо влияние?
О да, ще се изненадате. Отбор, който трябва да бъде символ и реклама на властта не може да разчита само на чисто спортните си изяви. Трябва да умее да прави пропаганда, постепенно и неусетно да налага тезите си и да съчетава спорта с правенето на политика. Така е, когато не си само спортен, но и политически фактор. Та за да сме сигурни, че винаги ще сме под крилото на властта, прокарахме тезата, че сме отборът с най-много фенове, най-популярният, най-обичаният. Знаехме, че в условията на демокрация и на честа смяна на правителства, може пък някоя партия да кривне от правия път и да реши, че ние като отбор не сме й нужни. Говоря за някоя управляваща партия, останалите по-малки партии не са ни интересували. Та като прокарахме тезата за популярността си, бяхме сигурни, че никоя управляваща партия няма да посмее да тръгне срещу нас. Постигнатото от нас е в резултат от една много добра и много сериозна идеологическа работа сред населението. Успехите на спортното поле може да не бяха най-големите възможни, но пък в полето на пропагандата винаги сме били неоспорими лидери и това никой не може да ни го отрече.
Споменахте за не дотам големите футболни успехи. А на какво бихте отдали кризата в Левски от последните вече близо десетина години?
В условията на демокрация ние се изправихме пред голям проблем. И за съжаление той стана още по-голям в последните десетина години. За наше съжаление се наложи постепенно плурализъм в мненията, започна да се дава думата едва ли не на всеки, наложи се свобода на словото. А това не е в интерес на нашата пропаганда. През 90-те години нещата се получаваха. В условията на тоталитарната държава още по-добре. Цялото общество получаваше само нашите тези, те бяха общовалидни, единствени и неоспорими. Имахме пълен контрол над журналистите и те ни помагаха през социализма да настройваме хората срещу ЦСКА. Реално до 90-те години до постове бяха допускани само наши проверени журналисти. Измисляхме разни негативни неща за техните футболисти, идеализирахме нашите, а хората имаха достъп само до 2-3 медии, всички контролирани от БКП, съответно и от нас. Например през 1991 година щеше да е нечувано кощунство да се каже, че Левски е бил отбор на комунистическата власт и че ЦСКА никога не е бил в привилегировано положение спрямо нас. Обаче виждате сега по сайтове, форуми, някои медии какви неща се говорят. Ние искаме да скъсаме с миналото си, властта вече е друга и ние сме с нея, а някои хора постоянно ни припомнят разни неща от миналото. За наше съжаление в последните години излязоха твърде много истини за нас и ЦСКА, а ние не успяхме да спрем това в условията на свобода на словото. Вече категорично се казва, че ЦСКА е с най-много фенове, че ние сме били винаги отбор на всяка власт и в този смисъл пропагандата ни в голяма степен се обезсмисли и поради това реших да направя тези разкрития на факти, които вече не са и кой знае каква тайна. Та покрай това властта вече не ни поддържа така както преди, ето в условията на пазарна икономика виждате Лудогорец какво прави, Литекс какво постигаше допреди няколко години. Просто позагубихме този монопол, който имахме. В условията на реална конкуренция се вижда, че за нашия отбор е много трудно. Свикнали сме властта изцяло да ни подкрепя, докато сега някак тази поддръжка е по-вяла, не се прави нужното, за да се ударят конкурентите ни. Е ние направихме, каквото можахме, но със сигурност управляващите трябва да се замислят и да не ни осигуряват само по някой спонсор, а да окажат натиск на БФС да ни помага, имаме нужда и от малко съдийска помощ понякога, ако трябва и държавно финансиране да ни се осигури, да се измислят някакви преференции за добри български играчи, които идват в нашия клуб и т.н. Но просто времената са такива, че държавната намеса в спорта е много по-малка и от това страдаме.
Казвате, че сте направили, каквото сте можали, за да ударите конкурентите си, а именно?
Вие кой мислите, че фалира старото АД на ЦСКА. Това бяха основно нашите троянски коне в техния отбор - онези двамата от Перник. Тук мога да похваля и държавата, която ни помогна да ги вкараме в ЦСКА. Преди това и Божков беше наш човек, а неговата мисия беше да не допуска ЦСКА да се засили прекомерно и евентуално да ни продаде някоя важна титла в ключов момент. Разбрахме, че най-лесният начин да съсипеш един противник е чрез свои хора да го превземеш отвътре. Така е и в днешната политика. Отмина времето на директното противопоставяне, вече се действа чрез подобни методи, при които просто овладяваш опонента. Това ни се получаваше добре, докато Гриша Ганчев не пое ЦСКА. Съответно решихме, че митовете ни за "комунистическия" ЦСКА са вече остарели и спуснахме директива до Отдела по пропаганда, ако мога така да го нарека, да се оттървем от Гриша Ганчев и да нападаме опонентите с клишета за автентичността им, за фалита на старото им АД и други такива. Постигнахме немалко с пропагандата си вече цял век. Все още доста хора ни вярват и съм убеден, че ще намерим начин пак да дестабилизираме ЦСКА. Имаме и други идеи и ще ги развиваме, никога няма да приемем армейския отбор и ще го атакуваме всякак, докато го унищожим.
Не се ли притеснявате, че тези ваши разкрития ще предизвикат негативни реакции у феновете?
Не, даже се надявам, че ще ни мобилизират още повече. Войната ще продължи, а имайте предвид, че каквото и да се разкрие, хората ще си останат много податливи на пропаганда. А ние я умеем, а и с други средства ще се борим с опонентите си.
Благодаря ви за участието. А за финал какво ще пожелаете на феновете?
Пожелавам им много здраве, да не забравят, че ние си оставеме отбор на властта и вероятно скоро ще се превърнем в хегемон на спортното и политическото поле. Продължавайте смело агитацията, пропагандата, провокациите и не забравяйте, че във войната с когото и да било няма непозволени средства. Аз се оттеглям, но вярвам, че всички вие ще бъдете мои достойни наследници!
ЕНД
 2    2
Изпратено от Анонимен на 02 януари 2017 17:28. |
Всъщност би трябвало да му викат мухата...
ЛЕГЕНДАРЕН малоумник!...
 3    3
Изпратено от Анонимен на 02 януари 2017 13:26. |
ЛЕГЕНДАРЕН малоумник!
Лудогорец - Базел 0-0
Класиране Първа лига
2016-17
1. Лудогорец 60 60-17 43
2. Левски 48 36-15 21
3. ЦСКА-София 42 32-12 20
4. Локомотив Пд 37 31-25 6
5. Черно море 36 25-22 3
6. Дунав 35 28-27 1
7. Ботев 31 33-39 -6
8. Пирин 28 25-34 -9
9. Верея 27 20-30 -10
10. Берое 26 20-26 -6
11. Славия 24 26-39 -13
12. Нефтохимик 23 25-33 -8
13. Локомотив ГО 19 16-31 -15
14. Монтана 12 15-42 -27
Интервю

Иван Колев: Казаха ми да взема чужденци, защото са по-евтини

"Тренирахме на малки площадки, което не е сериозно за един професионален клуб", сподели бившият треньор на Локо ГО

Електричката: Може да съм на 41 години, но ми се играе още

Преборих злокачествен тумор, призна Здравко Лазаров

Начало | Коментари | Интервю | Анкета | За нас | Контакти | Реклама
Copyright © 2011 www.donbalon.eu
Съдържанието на този уеб сайт и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на ДонБалон, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само при условие, че се посочи източника и се добави линк към www.donbalon.eu. Използването на графични и видео материали, публикувани в сайта, е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.