Какво е бъдещето на Левски без Спас Русев?
 

Георги Илиев: ЦСКА най-накрая случи на собственик

24 декември 2016 15:11

Фотограф: Десислава Комарова

"Имаме амбиции да спечелим Купата и ако ни се отвори шанс, да атакуваме Топ 3", обяви капитанът на Черно море

Капитанът на Черно море Георги Илиев говори пред "Тема Спорт" за изминалия полусезон. Полузащит­никът направи равносметка на представянето на моряците и даде оценката си за родния футбол и има ли развитие след дадения рестарт през лятото.

Жоро, краят на година­та е време за равносмет­ки. Черно море ще зимува на четвърто място, дово­лен ли си от представяне­то на тима?
- Първоначално целта пред нас бе шесто място и на този етап сме я изпълни­ли. Есента бе добра за нас. Важното е през пролетта да се подготвим на ниво и да осъществим тази цел, защото още не е сигурна позицията ни. Направихме доста добри мачове. Има­ше и два-три колебливи, но като цяло се представихме на ниво.

Водите на Ботев Плов­див с 8 точки. Достатъч­но добър аванс ли е това?
- Със сигурност е добра преднина. Има още мачове, но при всички положения това е комфортно за нас. Историята познава всякак­ви случаи, така че не бива да се отпускаме нито за миг.

Имате ли апети­ти за не­що по-сериоз­но от място в шестицата?
- Нека първо си гарантираме мястото там. После ще надгражда­ме своите цели.

Продължавате в турни­ра за купата. Предстои ви мач с третодивизионния Литекс. На пръв поглед лесно препятствие на четвъртфиналите.
- Не трябва да ги подце­няваме, защото ако го сто­рим, ще имаме много главо­болия. При всички положе­ния те си имат своите добри страни, на които трябва да обърнем внима­ние. Все пак отстраниха Славия и Локо София. Тези мачове са по-различни от шампионатните, така че нищо не се знае. Разбира се, имаме амбициите да заво­юваме трофея и ще подходим с нужната отговор­ност към двубоя.

Отразява ли се на вас това, че не играете във Варна, а домакинствате в Каварна?
- Факторът домакин­ство винаги е бил важен за нас. В последните 7-8 годи­ни нашият стадион се превърна в крепост и то­ва, че не играхме там, ни се от­рази до голяма степен. Но в крайна сметка това е за доброто на футбола. Да може да се оправят стади­оните и да стават по-хуба­ви мачове. Искрено се надя­вам напролет да се върнем на "Тича". Вече започнаха ремонтни­те дейности.

Има ли промяна във футбола ни? Вече има нов формат на първенство­то. Но се забелязва и от­лив на публиката?
- От това, което наблю­давам, тази година има по-интригуващи мачове. Мо­же да кажем, че са и по-качествени. Много голове се отбелязаха. Отливът на  публика е от много години, не е от вчера. Негативна тендеция. Това е проблем, който се е натрупал през годините. Обрат­ният процес ще е много дълъг и сложен, за съжаление.

В послед­ния кръг направихте ра­вен с Лудогорец в Разград, ще успее ли някой да ги спре?
- Според мен тази тяхна хегемония трябва да е мо­тивираща за другите от­бори. Трябва да се попие техния опит и да се ин­вестират пари, които в един момент да се върнат. Това са въпроси за президентите на клубовете. Да имаш такъв отбор в пър­венството винаги е по-мотивиращо. Напълно логич­но е отново да станат шампиони. Те притежават най-добрата организация, играчи, колектив. Според мен трудно някой може да ги измести от първото място.

Съжаляваш ли, че не премина в Лудогорец?
- Имаше оферта към мен преди три години, но в крайна сметка не се разб­рахме. Да не задълбаваме. Просто това, което ми предложиха, не ме удовлетворяваше.

Какво промени Георги Иванов-Гонзо със завръщането си в Черно море?
- Много неща. Главно в организацията, игрово, обстановката в съблекалнята. Мотивацията, която той има, я предаде на играчите. Радващото е, че промяната се вижда отчетливо. Негови­те цели са по-високи и се надя­вам постепенно да достигнем до то­ва, което той иска.

Виждаш ли отбора в тройката в края на първенството?
- Не знам дали реално имаме възможности за тройката, но появят ли се шансове, веднага ще атаку­ваме. Но първата ни цел е да влезем в шестицата. Не трябва да се изхвърляме напразно. Всичко е възможно. Виждате, че две поред­ни победи те изкачват на­горе, две загуби те смък­ват надолу. Тук вече става въпрос и за психиката на отборите.

Как се разбирате с Геор­ги Иванов? Реално поглед­нато, вашата разлика е пет години.
- С Георги Иванов имаме много добри взаимоотно­шения. Да, на терена през годините сме били съперни­ци, но той е отличен професионалист.

Съжаляваш ли, че излезе само веднъж в чужбина? Мислил ли си за ново пре­дизвикателство? Ти си от малкото футболисти, ко­ито са останали лоялни на клубовете си, играл си са­мо в Черно море, Локо Пд и ЦСКА.
- Може би така е трябва­ло да станат нещата. Да мина през всичките тези години в Бълга­рия. На 35 години няма как да мисля за чужбина.

Човекът, извел ви до титлата с Локо Пд през 2004 година, Едуард Ераносян, се завърна начело на ти­ма. Какво е мнението ти за случващото се на "Лаута"?
- Едуард Ераносян винаги е бил добър вариант за Локомотив. Видях­те за един месец какво направи. По­бедиха и Левски, ЦСКА, както и нас, спечели­ха и дербито с Ботев. Но железничарите винаги са имали и страхотна публи­ка, която ги е подкрепяла. Очаквам силно представя­не от тях и напролет.

Колко още се виждаш, че можеш да играеш - два, три сезона?
- Всичко зависи от това как се чувствам. Дано се опазя от контузии. Ще иг­рая, докато се чувствам добре и хората около мен ми показват, че разчитат на мен.

Спазваш ли определен режим? Има ли нещо по-специално в храненето ти, което избягваш?
- Естествено, че спаз­вам. След 30-ата година ор­ганизмът започва да си ис­ка определени неща и ако не си професионалист, трудно ще се получи. Нор­мално е да поддържам строг режим на хранене и трениране. Някои храни отбягвам, на други набля­гам. Повече вода пия. Алкохола не съм си го забранил, но винаги е в умерени количества и залагам на по-лекия. В младежките си години съм пушил, но и това се е случвало по-рядко.

Как приемаш случилото се с ЦСКА? Очакваше се много повече и от Левс­ки?
- Може би Лудогорец вдигнаха сериозно летва­та. Това е причината ЦСКА и Левски да са в това положение в момента. А може би се дължи и на грешно уп­равление. Но Гриша Ганчев е показал през годините, че е сериозен човек и умее да поддържа един футболен отбор. Мисля, че в ЦСКА най-накрая случиха на собственик. Показа, че мо­же успешно да управлява кораба.

Затвори ли страницата национален отбор?
- Нямам такива амбиции. Когато са ме викали, вина­ги съм се отзовавал. Не ми е някаква фикс идея, когато не ме извикат да се сърдя. Това е въпрос на чест и гор­дост. Има доста млади футболисти, на които трябва да им се даде път.

Кои от тях ти правят впечатление?
- Има много таланти. Да не ги изброявам, но и тук, във Варна, и в София, в Плов­див има. Но трябва да се ра­боти с тях. Те трябва да знаят, че това ще ги изстреля напред. Никой ня­ма да дойде и да им каже: Елате в чужбина и всичко ще ви е наред. Трябва много работа. Виждаме в чужбина какво е нивото и условията. Няма как да ги караш да бя­гат всеки ден в гората или да ритат на асфалта и да искаш резултати. Не може да ги сравняваме нещата, когато аз бях юноша преди 20 години. Едно време в чуж­бина не ги е имало тези усло­вия и на никого не му праве­ше впечатление това.
zarko da ti eba maikata selska...
 1    0
Изпратено от Анонимен на 28 декември 2016 23:17. |
zarko da ti eba maikata selska
ИНТЕРВЮ С ГЕОРГИ МАРКОВ [АГЕНТ...
 3    0
Изпратено от Анонимен на 28 декември 2016 22:26. |
ИНТЕРВЮ С ГЕОРГИ МАРКОВ [АГЕНТ НИКОЛАЙ]
Гост ни е Георги Марков, известен привърженик на ПФК Левски и бивш конституционен съдия. Той има да ни сподели интересни неща. Първо господин Марков има ли конкретен повод да искате да ни споделите тези неща?
Здравейте, реших да се пенсионирам и да изляза от обществения живот. И смятам, че е редно да кажа някои истини по различни въпроси преди да се оттегля.
И така редно е да поговорим за футбол, вашите пристрастия са добре известни. Има много сериозни спорове дали вашият любим отбор "Левски" е бил отбор на властта след 9.09.1944г. или пък това е бил вашият голям опонент ЦСКА. Вие какво може да кажете по този въпрос?
Както ви казах този път ще кажа истината и ще кажа много истини, които се премълчаваха, но вече е време да свалим картите на масата, както се казва. Истината е, че моят любим отбор Левски изначално е създаден, за да бъде отбор на властта, без значение за каква власт става въпрос. И в това няма нищо лошо. Една власт се нуждае от пропаганда на всички нива включително спорта и със сигурност мисията на Левски в това отношение винаги е била много сериозна.
Да разбираме ли, че като казвате всяка власт тук включвате и времето на социализма от 1944 до 1989 година?
О да, разбира се, особено този период, който е един от най-светлите в историята на Левски.
А защо десетилетия наред вашите фенове твърдят, че са репресирани и че в този период привилегирован е бил отборът на ЦСКА?
О тук ще трябва доста подробно да ви отговоря. Още с промените от 1944 г. новата власт решава, че отборът на Левски ще бъде нейният отбор, нейният символ и символ на новия социалистически спорт. Отборът е включен в Министерството на пощите и съобщенията, начело с Цола Драгойчева и привлича най-добрите футболисти в България за този период. Но с появата на ЦСКА се оказа, че ще имаме сериозен конкурент. Идеята е била Левски да е абсолютен доминатор, но военните развалят плановете. Освен това с атрактивния си стил на игра ЦСКА привлича много привърженици в цялата страна и в Левски се предприема стратегията да натискаме висшата номенклатура да ни помага още повече. Представете си, че сме наели общ работник, който постоянно мързелува и не си върши работата. Ако му кажем "О-о много работа си свършил, браво на теб", иронично естествено, би следвало той да се засрами и да спре да мързелува, а да започне да работи. Същото целяхме и ние, като пускахме провакативни слухове, че партията помага на ЦСКА, целяхме да притиснем партийните функционери да не забравят, че нашият отбор винаги е бил призван да бъде витрина на властта и да ни помогнат в битката с военните.
И нямаше ли как просто БКП да разформирова червеният отбор, за да не ви пречи?
Представете си събират се 20 висши партийци. От тях поне 18 бяха привърженици на Левски, феновете на нашия отбор бяха основно от средите на елита. Но имаше и едни червени недоразумения, разните му там генерали, които бранеха ЦСКА. Останалите номенклатурчици правеха всичко за Левски, но чак затриване на червения отбор не можахме да постигнем и това и до днес ми е голямата болка. Един отбор на властта трябва да бъде пълен доминант в страната си и да няма голям отбор конкурент. И в тези моменти измисляхме провокациите, че Добри Джуров, Милко Балев и още 1-2 цесекари всъщност командват държавата. Защото те бранеха ЦСКА и попречиха на иначе доста по-многобройното синьо лоби в Политбюро да закрие ЦСКА. И до днес тези хора се възприемат като сини душмани, защото заради тях не ни се получи да сме единствени. И се стигна до абсурда да сме отбор на властта, а да не сме хегемон.
Много се спекулира с уж някакво твърдение на "Свободна Европа", че след 7:2 за Левски през 1968 година от там са казали "Отборът на народа победи отбора на властта". Вие какво можете да кажете за това?
О бях сигурен, че и за това ще ме питате. Ами действително това ни дойде идеално. От много време функционерите на Левски искаха да направим нещо голямо, нещо грандиозно, което вече категорично да ни наложи над останалите в българския футбол. След като се дочу, че от радио "Свободна Европа" са казали така, макар и да не знам дали това е истина, нашите номенклатурчици изпитаха голям срам. Почти цялата партия, без генералите, работеше за Левски, а някакви си западняци подценяват усилията й. Прие се като голяма обида, ЦСКА да бъде наречен отбор на властта. Все едно мен някой да ме нарече чорбар или пък да речем Гриша Ганчев да бъде наречен синьо говедо. Така че успяхме да натиснем партийците и да си осигурим вливане в МВР или по-точно да претопим техния отбор и да наследим играчите и милиционерските им привилегии, но и запазвайки историята си. При нашите обединения различните власти винаги са вливали в нас други отбори, реално уж говорехме за обединение, но ние претопявахме тези отбори и съответно въпреки тези обединения историята ни от 1914г. насам остана непокътната. Вече след 1969 година дойде нашето истинско златно време и се доближихме до тези привилегии, които искахме. Но си остана огорчението, че не се разправихме с ЦСКА. И само да вметна какво си говорихме с приятели за тези понятия отбор на народа и отбор на властта. Шегувахме се в тесен кръг, че реално това е едно и също. През социализма всичко наше, мило и социалистичеко беше народно съответно имахме и народен отбор. Така че това "отборът на народа победи отбора на властта" можеше да се тълкува и като "Единият соц отбор победи другия соц отбор, даже като Левски победи Левски" [смее се]. Но това само в тесен кръг, със сигурност ние, левскарите, гледахме да използваме това твърдение в наша полза и успяхме.
И все пак като че ли бяхте близо до разправа с АС-23 в средата на 40-те години?
Е то тогава не се мислеше толкова много за спорт, колкото за политика. Нашият деятел Никола Крушовенски, виден партизанин, и Цола Драгойчева участваха в разправата с царските офицери от АС-23. Да ви кажа може би още от това време те са чувствали, че ако Левски ще има проблеми с някой футболен отбор в България, то това би могъл да бъде отборът на военните. И очевидно нашите функционери са се погрижили да нямаме такива проблеми. Но за съжаление ЦСКА като наследник на АС-23 се оказа по-костелив орех, отколкото са очаквали, и военните, макар и в изцяло реформираната армия, възстановиха отбора си и се сбъднаха очакванията, че той ще ни е конкурент. И все пак разправата с офицерите от АС-23 от страна на нашите хора си е била основно политическа.
Вие нарекохте ЦСКА наследник на АС-23. Наистина ли смятате така?
Естествено армията си е армия без значение дали говорим за армия, подчинена на крал, цар, княз, армия на монархия, република или народна република. Нейният отбор си е един армейски отбор без значение колко имена е сменил и дали е участвал в някакви обединения. Ето както нашият Левски винаги е бил отбор на властта каквато и да е тя - монархическа, комунистическа, демократична. И естествено исторически погледнато традиционно военните са били най-голяма опозиция на властта. Неслучайно много правителства в историята са се страхували от военни преврати и са вземали превантивни мерки. Така че и исторически бе предопределено ЦСКА да ни е най-големият съперник и за съжаление не успяхме да се справим с тях, както ни се искаше. Все пак през 1969 г. направихме голяма крачка в правилната посока, защото така както военните традиционно имат по-опозиционни настроения, така МВР се явява крепител на властта. И това, че станахме част от МВР беше наистина голям удар и с това нещата си дойдоха по местата и на пагоните на армията ние отговорихме с пагоните на милицията.
А как ще коментирате събитията от 1985 година и разформироването на двата отбора?
Друг важен въпрос. Тогава всички очаквахме, че след успешната серия пак ще победим ЦСКА, но те ни изненадаха. Играчите ни прегоряха и предизвикаха масовия бой. Веднага след това решихме, че можем да използваме това в наша полза. Организирахме бързо заседание на Политбюро и за наше щастие Добри Джуров беше в чужбина за някакво заседание на Варшавския договор. За да няма обществено брожение, уж разформировахме и двата отбора, но нашият отбор не загуби нищо от привилегиите си освен името, което по-късно се възстанови. ЦСКА бяха изпратени да играят на стадиона на Септември, а парите, които имаха за издръжка бяха значително орязани. Даже чувахме, че футболистите им сами се налагало да перат и да шият екипите си. МВР продължи да помага на Левски, докато за военните беше доста по-трудно да подпомагат ЦСКА. И пак не постигнахме целта си, защото противникът ни, да си го признаем, беше най-популярният отбор в България с най-голямата фенска маса. А вече имаше усещане, че предстоят мащабни политически промени и никой не смееше да предизвика събития, които можеха много да разбунят обществото.
А какво можете да кажете за периода след 1989 година?
Ами то си беше ясно, че ще бъдем и с тази власт, която дойде. Нека първо да уточня, че хората са много прави като казват, че днес ни управляват наследниците на комунистическата номенклатура. Та от тази гледна точка това ние да сме и с тази власт си беше исторически предопределено. Тези до този момент леви политици съобразно новите условия се пребоядисаха и станаха десни. Партията може да смениха, но отборът нямаше за какво да се сменя. А и съгласете се, че е по-лесно да смениш партията си, особено днес, докато любимият отбор си е един. Естествено, ние в Левски още в края на 80-те години се подготвяхме за промените. И когато те настъпиха ние успяхме бързо да наложим в обществото нашите клишета, че ЦСКА е комунистически отбор, че са били под крилото на партията и т.н., а ние сме били репресирани. Знаехме накъде ще задуха вятърът и че ще има тотално отрицание на социализма. И бяхме подготвени за това. Голям успех е, че успяхме да наложим мнението и усещането, че както е модерно да се плюе по комунизма, такова трябва да е и отношението към големия ни противник. Тук не говоря за феновете, а за влиятелните лица в политиката. Бившите комунисти искаха по всякакъв начин да заличат миналото си, ние наложихме тезата, че ЦСКА е комунистически и съответно те, говорейки против БКП, трябваше на спортното поле да атакуват и ЦСКА.
Искате да кажете, че вие от Левски имате толкова голямо влияние?
О да, ще се изненадате. Отбор, който трябва да бъде символ и реклама на властта не може да разчита само на чисто спортните си изяви. Трябва да умее да прави пропаганда, постепенно и неусетно да налага тезите си и да съчетава спорта с правенето на политика. Така е, когато не си само спортен, но и политически фактор. Та за да сме сигурни, че винаги ще сме под крилото на властта, прокарахме тезата, че сме отборът с най-много фенове, най-популярният, най-обичаният. Знаехме, че в условията на демокрация и на честа смяна на правителства, може пък някоя партия да кривне от правия път и да реши, че ние като отбор не сме й нужни. Говоря за някоя управляваща партия, останалите по-малки партии не са ни интересували. Та като прокарахме тезата за популярността си, бяхме сигурни, че никоя управляваща партия няма да посмее да тръгне срещу нас. Постигнатото от нас е в резултат от една много добра и много сериозна идеологическа работа сред населението. Успехите на спортното поле може да не бяха най-големите възможни, но пък в полето на пропагандата винаги сме били неоспорими лидери и това никой не може да ни го отрече.
Споменахте за не дотам големите футболни успехи. А на какво бихте отдали кризата в Левски от последните вече близо десетина години?
В условията на демокрация ние се изправихме пред голям проблем. И за съжаление той стана още по-голям в последните десетина години. За наше съжаление се наложи постепенно плурализъм в мненията, започна да се дава думата едва ли не на всеки, наложи се свобода на словото. А това не е в интерес на нашата пропаганда. През 90-те години нещата се получаваха. В условията на тоталитарната държава още по-добре. Цялото общество получаваше само нашите тези, те бяха общовалидни, единствени и неоспорими. Имахме пълен контрол над журналистите и те ни помагаха през социализма да настройваме хората срещу ЦСКА. Реално до 90-те години до постове бяха допускани само наши проверени журналисти. Измисляхме разни негативни неща за техните футболисти, идеализирахме нашите, а хората имаха достъп само до 2-3 медии, всички контролирани от БКП, съответно и от нас. Например през 1991 година щеше да е нечувано кощунство да се каже, че Левски е бил отбор на комунистическата власт и че ЦСКА никога не е бил в привилегировано положение спрямо нас. Обаче виждате сега по сайтове, форуми, някои медии какви неща се говорят. Ние искаме да скъсаме с миналото си, властта вече е друга и ние сме с нея, а някои хора постоянно ни припомнят разни неща от миналото. За наше съжаление в последните години излязоха твърде много истини за нас и ЦСКА, а ние не успяхме да спрем това в условията на свобода на словото. Вече категорично се казва, че ЦСКА е с най-много фенове, че ние сме били винаги отбор на всяка власт и в този смисъл пропагандата ни в голяма степен се обезсмисли и поради това реших да направя тези разкрития на факти, които вече не са и кой знае каква тайна. Та покрай това властта вече не ни поддържа така както преди, ето в условията на пазарна икономика виждате Лудогорец какво прави, Литекс какво постигаше допреди няколко години. Просто позагубихме този монопол, който имахме. В условията на реална конкуренция се вижда, че за нашия отбор е много трудно. Свикнали сме властта изцяло да ни подкрепя, докато сега някак тази поддръжка е по-вяла, не се прави нужното, за да се ударят конкурентите ни. Е ние направихме, каквото можахме, но със сигурност управляващите трябва да се замислят и да не ни осигуряват само по някой спонсор, а да окажат натиск на БФС да ни помага, имаме нужда и от малко съдийска помощ понякога, ако трябва и държавно финансиране да ни се осигури, да се измислят някакви преференции за добри български играчи, които идват в нашия клуб и т.н. Но просто времената са такива, че държавната намеса в спорта е много по-малка и от това страдаме.
Казвате, че сте направили, каквото сте можали, за да ударите конкурентите си, а именно?
Вие кой мислите, че фалира старото АД на ЦСКА. Това бяха основно нашите троянски коне в техния отбор - онези двамата от Перник. Тук мога да похваля и държавата, която ни помогна да ги вкараме в ЦСКА. Преди това и Божков беше наш човек, а неговата мисия беше да не допуска ЦСКА да се засили прекомерно и евентуално да ни продаде някоя важна титла в ключов момент. Разбрахме, че най-лесният начин да съсипеш един противник е чрез свои хора да го превземеш отвътре. Така е и в днешната политика. Отмина времето на директното противопоставяне, вече се действа чрез подобни методи, при които просто овладяваш опонента. Това ни се получаваше добре, докато Гриша Ганчев не пое ЦСКА. Съответно решихме, че митовете ни за "комунистическия" ЦСКА са вече остарели и спуснахме директива до Отдела по пропаганда, ако мога така да го нарека, да се оттървем от Гриша Ганчев и да нападаме опонентите с клишета за автентичността им, за фалита на старото им АД и други такива. Постигнахме немалко с пропагандата си вече цял век. Все още доста хора ни вярват и съм убеден, че ще намерим начин пак да дестабилизираме ЦСКА. Имаме и други идеи и ще ги развиваме, никога няма да приемем армейския отбор и ще го атакуваме всякак, докато го унищожим.
Не се ли притеснявате, че тези ваши разкрития ще предизвикат негативни реакции у феновете?
Не, даже се надявам, че ще ни мобилизират още повече. Войната ще продължи, а имайте предвид, че каквото и да се разкрие, хората ще си останат много податливи на пропаганда. А ние я умеем, а и с други средства ще се борим с опонентите си.
Благодаря ви за участието. А за финал какво ще пожелаете на феновете?
Пожелавам им много здраве, да не забравят, че ние си оставеме отбор на властта и вероятно скоро ще се превърнем в хегемон на спортното и политическото поле. Продължавайте смело агитацията, пропагандата, провокациите и не забравяйте, че във войната с когото и да било няма непозволени средства. Аз се оттеглям, но вярвам, че всички вие ще бъдете мои достойни наследници!
zarko
 2    4
Изпратено от Анонимен на 24 декември 2016 15:43. |
не се пддмаэвай эащото си много дрът тип....
До Зарко
Изпратено от Анонимен на 25 декември 2016 09:26. |
Многоуважаеми Зарко,
би ли представил своето обяснение за следното;
- Защо повтаряш академичните си съждения 3 пъти;
- Какво означава дрът, /може би си искал да кажеш дърт, т.е. възрастен,
- Имаш ли някаква /дори бегла/ представа за личните качества на Георги Илиев, който според теб се подмазва за нещо, и последно
- Знаеш ли на какво отношение се радва Георги Илиев на родния си стадион във Варна /а дори и на Лаута/
нищо лично...просто ми е асимп...
Изпратено от Анонимен на 27 декември 2016 09:40. |
нищо лично...просто ми е асимпатичен от слабият му престой в цска пьк и не харесвам подмаэвачи
нищо лично...просто ми е асимп...
Изпратено от Анонимен на 27 декември 2016 09:40. |
нищо лично...просто ми е асимпатичен от слабият му престой в цска пьк и не харесвам подмаэвачи
нищо лично...просто ми е асимп...
Изпратено от Анонимен на 27 декември 2016 09:40. |
нищо лично...просто ми е асимпатичен от слабият му престой в цска пьк и не харесвам подмаэвачи
zarko
 3    3
Изпратено от Анонимен на 24 декември 2016 15:43. |
не се пддмаэвай эащото си много дрът тип....
zarko
 2    4
Изпратено от Анонимен на 24 декември 2016 15:43. |
не се пддмаэвай эащото си много дрът тип....
Лудогорец - Базел 0-0
Класиране Първа лига
2016-17
1. Лудогорец 60 60-17 43
2. Левски 48 36-15 21
3. ЦСКА-София 42 32-12 20
4. Локомотив Пд 37 31-25 6
5. Черно море 36 25-22 3
6. Дунав 35 28-27 1
7. Ботев 31 33-39 -6
8. Пирин 28 25-34 -9
9. Верея 27 20-30 -10
10. Берое 26 20-26 -6
11. Славия 24 26-39 -13
12. Нефтохимик 23 25-33 -8
13. Локомотив ГО 19 16-31 -15
14. Монтана 12 15-42 -27
Интервю

Иван Колев: Казаха ми да взема чужденци, защото са по-евтини

"Тренирахме на малки площадки, което не е сериозно за един професионален клуб", сподели бившият треньор на Локо ГО

Електричката: Може да съм на 41 години, но ми се играе още

Преборих злокачествен тумор, призна Здравко Лазаров

Начало | Коментари | Интервю | Анкета | За нас | Контакти | Реклама
Copyright © 2011 www.donbalon.eu
Съдържанието на този уеб сайт и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на ДонБалон, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само при условие, че се посочи източника и се добави линк към www.donbalon.eu. Използването на графични и видео материали, публикувани в сайта, е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.