Какво е бъдещето на Левски без Спас Русев?
 

Как превърнаха хищника в жертва - четвърта част

07 януари 2017 15:50

Автор: don balon    

В трета част четохте за сметката, която оставиха да плаща ПФК „Левски”

През този сезон въпросът „Какво става с Левски?”, който беше се превърнал в част от името на клуба през последните години, беше заменен с призива „Да спасим Левски!”. Закономерен резултат от некадърното управление на клуба ни.

Първият сезон от второто столетие на клуба ни започна с връщането на Г.Иванов като директор и неучастие на сините в турнирите на УЕФА. За първи път от 1989 г. Иванов обяви целта – връщане на сините на първото място и край на негативната серия в дербито. Липсата на мачове в евротурнирите беше обявена като плюс за сметка на спокойното изграждане на отбор. Дали си беше направил изводите, дали на компромисите ще се сложи край? Първите му действия бяха обнадеждаващи. Изборът му за нов треньор беше Ст.Стоилов. В тези седмици специалистът беше най-близо до завръщане на „Герена”. Иванов се съобрази с всички условия на Стоилов. Започна се работа по селекцията. Беше въпрос на време треньорът да си прекрати договора с „Ботев” Пловдив. Чакаше се деня, когато ще се случи. Три дни по-рано Батков нарежда на директора да търси треньор и го изпраща в Испания. Г. Иванов направи поредния компромис. След това Мурсия, селекция от минали зенита си футболисти, освободени от „Ботев” Пд и нова група чужденци. Общо 13 нови в началото на сезона – Домовчийски, Бедоя, Стойчев, Аниете, Педро, Сърмов, Амари, Огнянов, Наумовски, Кунчев, Р.Димитров, Балтанов, Минев. Последният беше поредния пример, че с компромисите ще се продължава. Заради повече пари и възможността да намери място в националния отбор при Л.Пенев, Минев се отметна от първоначалната договорка с Иванов и започна тренировки с Ботев Пд. След фалита на КТБ отново почука на вратата на сините. Г.Иванов му я отвори въпреки позицията му дни по-рано, „че в Левски трябва да играят футболисти, които имат желание да играят в син екип, а не да ги интересува дали ще вземат хиляда или две хиляди лева повече”!?!? От сериалът „Гаджев си тръгва” имаше нови епизоди. На „Герена” нищо ново не бяха научили, нищо старо не бяха забравили. Единственото ново беше мантрата „няма пари”. Кой ли „изпари” парите, когато ги имаше? След три мача и загуба в дербито испанецът беше уволнен. Треньор отново стана Г.Иванов. Нова загуба в дербито. За съжаление така и ще си остане в историята му – с победа го започнахме, със загуба го изпратихме в небитието. Сагата иди ми, дойди ми с Д. Димитров като нов треньор вече не учудваше никой. На „Герена” отдавна копаеха и откриваха дъно след дъно, а във футбола дъно няма. Винаги има още надолу. Вместо обещаната в началото на сезона битка за първото място, сините се бореха за заветното шесто място. Малка утеха беше, че за разлика от предишните години продължаваха за Купата и през пролетта.

Новата 2015 год. започна с нов треньор – Стойчо Стоев и нови пет футболисти – Абди, Гикевич, Йоргачевич, Нину, С.Александров. Такова чудо не бяхме виждали в нашата история. Колкото повече се усмихваше треньорът, толкова по-тъжни ставахме левскарите. За година и половина научихме всичко за „Лудогорец” - заплати, класа, колко са красиви и прекрасни. Стоев получи за работа такова спокойствие и време, каквото никой друг треньор не е получавал в историята на ФК „Левски”. Без дерби, без мачове в евротурнирите, цял полусезон официални мачове без напрежение във втората шестица. Никой не изрече една лоша дума заради загубата в решителния за оставане в първата шестица мач в Разград. Левскарите бяхме се примирили с резила с надеждата, че специалиста ще се възползва максимално добре от ситуацията за да изгради боеспособен състав за новия сезон. Стоев имаше цялото време на света да го направи. Разбира се темата за юношите отново влезе в употреба. Треньорът имаше шанса още в първите си месеци начело на сините да запише името си като човека сложил край на периода без трофей. След победата на полуфинала срещу „Лудогорец”, вместо да се прибере в съблекалнята, което беше нормално за треньорите на сините в миналото, той отиде при феновете да празнува класирането на финал!?!? Една от причините за сегашното състояние на клуба ни е, че много от работилите през този период на „Герена”, така и не нагодиха личния си критерий за успех с този на клуба ни. Точно този критерий през годините беше възпитал у нашите треньори и чувството за срам и отговорност. Подаваха си оставките без някой да ги подканя, когато губеха първенството или финал за Купата. След загубения финал в Бургас пред препълнените с левскари трибуни, Стоев ни обясни, че „не сме били готови за такива мачове”. Средната възраст на започналите мача беше 29 години, от тях седем чужденци!?!? На другия ден след загубата край черноморския бряг, треньорът проведе „тежък” половинчасов разговор с Тонев и Г.Иванов на „Герена” - вероятно за новата селекция и светлото бъдеще на отбора и отиде на заслужена почивка на гръцкия бряг. А сълзите по бузите на малките левскарчета все още не бяха изсъхнали. От кумова срама поне да беше им се извинил.

Нямам футболисти, това са наличните, само юноши. Това чувахме от треньора седмици наред в началото на сезон 2015-16 г. Кой да направи селекцията, г-н Стоев? Кой, ако не треньорът трябва да знае, че ще освободи седем от игралите на финала в Бургас за да им търси заместници овреме? От плажа в Гърция няма как да стане. За всички беше ясно, че постоянното спекулиране с темата юноши ще спре с привличането на поредната група нови футболисти. Общо 16 през сезона – Де Нойер, Костадинов, Карнер, Христов, Нар, Ал.Александров, Диаби, Бабатунде, Лукин, Махмудов, Бурабия, Курдов, Китанбала, Менголо, Милиев, Ж.Миланов. Поведението и играта на последния ни припомни за недалечното минало на отбора ни, когато ФК „Левски” беше хищникът на българския футбол. И вместо на това момче да му се даде капитанската лента и да му се предложи договор до края на футболната му кариерата , беше оставен да напусне. Още едно набиващо се на очи обстоятелство относно състава за този сезон правеше впечатление.

Няколкогодишната „упорита” работа на шефове и треньори доведе до там, че след напускането на Миланов и Гаджев в съблекалнята имаше само двама футболисти ставали шампиони на България – Александров с „Лудогорец” и Минев като резерва на Вагнер. Има ли смисъл от коментар? Има ли смисъл да говорим за синьо ДНК в съблекалнята? Като скандираме „Сините в атака”, знаят ли какво означава това?

Ако не друго, поне са нагледахме на театро през този сезон, което продължи и през това лято. Раздели, сълзи, благодарности… Шефовете изиграха и поредния си ход за тупане на топката. След като докараха до просяшка тояга доскорошния член на Г-14, споделиха властта в клуба с феновете. Удобно и популистко. Още тогава беше ясно, че ще ги използват като параван и ще се оправдаят с тях, след поредния закономерен провал. Както и се случи след време. Разбира се максимално се употреби кризата с лиценза на клуба. Едва ли не се изкараха герои, че са спасили ФК „Левски” от фалит. А кой с некадърното си управление я допусна тази криза, господа? Кой съсипа най-популярния клуб в България? Кой подмени синьото ДНК? Кой изгони левскарите от стадиона?

Как е завършил този сезон е без значение. Както всички предходни от лятото на 2009 г. насам. Поредната смяна на треньора не учуди никой. По-скоро учуди мнението на Стоев, че чувствал любовта на левскарите. Не, г-н Стоев! Явно така и не разбрахте мирогледа на левскарите. Ние уважаваме всеки, който дори и за ден е работил за ФК „Левски”. Но любовта си даваме само на тези, които са изграждали победната история на клуба ни през десетилетията. На тези, които пазеха нашето ДНК. На тези, които побеждаваха без да се съобразяват кой е отсреща на терена и кой е в официалната ложа на стадиона.

Настоящият и всеки следващ сезон е от тези, които могат да станат исторически за нас, левскарите. Футболисти, треньори и началници имат шанса да запишат имената си със златни букви в историята на ФК „Левски” ако прекъснат черната серия от провалени сезони. Само за статистиката. Бяха взети 8 нови - Аниете, Пиргов, Деса, Мицански, Сандберг, Гал. Иванов, Генев и Чворович. В добавка и двама треньори - Петрович и Топузаков.

От деня в който Т.Батков реши сам да кара влака са привлечени във ФК „Левски” общо 119 футболисти, от тях 62 чужденци. Бяха извършени 22 треньорски смени.

През този сезон ФК „Левски” има и нов собственик на акциите. Финанси, задължения, договори, управление са от неговата компетенция и отговорност. Един-единствен съвет ще му дам, който се отнася и до всеки следващ собственик на акциите. Историята на ФК „Левски” е най-добрия помощник за решаването на нашите проблеми. Последните години показаха нагледно как не трябва да се управлява нашия клуб. Не трябва егото да е водещо, а единствено интересите на клуба ни. Не трябва да се правят компромиси. На „Герена” приличаха на човек, който копае кладенец, а до него има собствено езеро с кристална вода. Едни хора от Казахстан „глътнаха” малко от тази вода и пренесоха езерото в пустинята. И от три години пият, та се късат. Всички, които се изредиха през последните години да управляват, със сигурност имаха огромна амбиция и желание да се докажат. Никой не трябва да ги обвинява, че не са искали да успеят. Но така и не надскочиха егото си и да приемат факта, че има по-знаещ и по-можещ от тях. Ако има някой „виновен”, това е Ст. Стоилов. Много високо вдигна летвата.

Уважаеми левскари, през годините сме губили мачове, титли, финали, отпадали сме от евротурнирите след главоломни обрати. Неприятно ни е било, но бързо сме го изживявали, защото радостните мигове са били в пъти повече. Много трудно и тежко ми е да коментирам унищожаването на синьото ДНК, защото и на сън не ми се е присънвало, че ще се случи този кошмар. Когато ни взеха стадиона и ни смениха името, когато ни сложиха пагоните, когато ни закриха и пак ни смениха името, дядовците ни, бащите ни, ние, бяхме там на стадиона. Още по-силни, още по-единни, още по-обичащи нашия „Левски”. Сега успяха да ни изгонят от стадиона. Волно или неволно оставям на всеки сам да прецени. Изходът е един.Трябва да се върнем на стадиона за да възстановим синьото ДНК. Трябва да се обърнем към нашата история. Трябва отново да си припомним критериите за успех. Трябва да оценяваме според свършената работа, а не според минали заслуги. Трябва отново да превърнем „Герена” в ад за противниците ни, но и да държим постоянно „на нокти” шефове, треньори и играчи. Някога всяко поколение левскарчета имаше за какво да разказва на наследниците си. За 7:2 и Бенфика, за победите над Аякс и Барселона, за Щутгарт, за Глазгоу и 7:1, за „кървавия” гол, за „Синята приказка”. Днешното младо поколение за какво ще разказва на децата си? За скандалите и братоубийствените войни на „Герена”, за провалите. Дали когато пораснат ще се преместят в сектор А и В или ще подминават стадиона ни? Левскарството не е даденост. Трябва ежеминутно да се защитава и пази. Няма кой друг да го направи освен ние, левскарите. Приемете го като дълг към тези, които вече не са между нас, но ни възпитаха да сме левскари. Трябва да се върнем там, на нашия стадион, да възстановим нашето ДНК, да си върнем нашия ЛЕВСКИ!
АВТОР: ПЕТЪР ДИМИТРОВ


Жертвите на Тройчо имали ДНК на хищник? Ха-ха-ха!
 4    1
Изпратено от Анонимен на 13 януари 2017 07:00. |
Жертвите на Тройчо имали ДНК на хищник? Ха-ха-ха!
Минавам само да питам-ц7ка жив...
 1    3
Изпратено от Анонимен на 11 януари 2017 20:44. |
Минавам само да питам-ц7ка живА ли е още или умрЕ?
Нещо фъфлиш! Устата ти е пълна...
Изпратено от Анонимен на 13 януари 2017 03:27. |
Нещо фъфлиш! Устата ти е пълна със сперма!
wret
Изпратено от Анонимен на 17 януари 2017 15:14. |
фъфли на майка ти путката
Лижеш хубаво, затова!...
Изпратено от Анонимен на 18 януари 2017 06:45. |
Лижеш хубаво, затова!
БКП-МВР-ДС осигуриха повече от...
 8    1
Изпратено от Анонимен на 11 януари 2017 14:04. |
БКП-МВР-ДС осигуриха повече от половината от "титлите" на Евроидиотите. Останалите бяха от ВИС 2, Чорни, Мтел, Тара (който в емоционално интервю признава: „Правил съм компромис със съвестта си, но е било в името на това Левски да побеждава, да печели титли и купи. С някои неща не се гордея, но…..“) и други сраснали с властта мафии и доносници. И в замяна на всичките тези огромни ресурси - едно голямо идиотско нищо в Европа, което е доказателство колко са били истински тези "титли". Даже един Пирин с тези властови и парични ресурси би постигнал много много повече от прокълнатите Евроидиоти.
Минавам само да питам-ц7ка жив...
 1    0
Изпратено от Анонимен на 11 януари 2017 07:29. |
Минавам само да питам-ц7ка живА ли е още или умрЕ?
Когато цялата 102 годишна история на Лефски е история на жертва, ДНК-то няма как да е на хищник!
 7    2
Изпратено от Анонимен на 11 януари 2017 06:47. |
След измислицата за "отбора на народа", сега и измислица за "ДНК на хищник"!
Когато цялата 102 годишна история на Лефски е история на жертва, ДНК-то няма как да е на хищник!
Историята на ДНК-то на жертва, а не на хищник започва с проваления финал с Владислав през 1924г. във Финала на първото държавно първенство и загуба във финала на следващата година!
1944г. жертви на комунистическите репресии като първи ведомствен клуб!
1948г. жертви на "Указа" по създаването на ЦСКА!
1949г. жертви на смяна на името!
1969г. жерви на помилиционерчване!
1985г. жертви на смяна на името!
1989г. жертви на Антверпен и официални евтроидиоти!
От там жертви на Олимпия-Любляна (двукратно), Аалст (кои са тия?), Беверен (10 малки негърчета), Люцерн (2-ра дивизия), Тампере (скиорите на колела), БАТЕ (заводски отбор от измислена държава), Иртиш (вече и азиатски идиоти)!
Жертви даже и на Артур от Казан!
Минавам само да питам-ц7ка жив...
 4    3
Изпратено от Анонимен на 10 януари 2017 19:10. |
Минавам само да питам-ц7ка живА ли е още или умрЕ?
Абе от колко серии е този турс...
 1    1
Изпратено от Анонимен на 10 януари 2017 14:44. |
Абе от колко серии е този турски сериал? Няма ли свършване?
102 години комична история, мо...
Изпратено от Анонимен на 11 януари 2017 06:51. |
102 години комична история, могат да се разказват в безкраен сериал!
РЕАЛ
 4    2
Изпратено от Анонимен на 10 януари 2017 03:11. |
Възпяха ги! Досега бяха евроидитои, вече се европейски наркоидиоти
07.01.2017
В квартала на наркосектора няма нищо случайно!
Досега подуенци бяха известни като евроидиоти. С новата серия на Трейнспотинг ще ги възпеят като нарко евроидиоти.
„Трейнспотинг 2“, който ще можем да гледаме по нашите екрани след по-малко от месец, на 17 февруари, е сниман отчасти и в България. През лятото на 2016-а снимачната площадка е била софийската гара Подуяне. Това казва всичко! И за гарата, и за квартала, и за лефскарите.
СВИНЕТЕ И НОЩЕМ СЕРАТ......
Изпратено от Анонимен на 10 януари 2017 07:45. |
СВИНЕТЕ И НОЩЕМ СЕРАТ...
Минавам само да питам-ц7ка жив...
 2    1
Изпратено от Анонимен на 09 януари 2017 18:44. |
Минавам само да питам-ц7ка живА ли е още или умрЕ?
КЗЛ/И/
Изпратено от Анонимен на 09 януари 2017 21:20. |
МЪКААААААА
ИНТЕРВЮ С ГЕОРГИ МАРКОВ [АГЕНТ...
 4    3
Изпратено от Анонимен на 09 януари 2017 16:14. |
ИНТЕРВЮ С ГЕОРГИ МАРКОВ [АГЕНТ НИКОЛАЙ]
Гост ни е Георги Марков, известен привърженик на ПФК Левски и бивш конституционен съдия. Той има да ни сподели интересни неща. Първо господин Марков има ли конкретен повод да искате да ни споделите тези неща?
Здравейте, реших да се пенсионирам и да изляза от обществения живот. И смятам, че е редно да кажа някои истини по различни въпроси преди да се оттегля.
И така редно е да поговорим за футбол, вашите пристрастия са добре известни. Има много сериозни спорове дали вашият любим отбор "Левски" е бил отбор на властта след 9.09.1944г. или пък това е бил вашият голям опонент ЦСКА. Вие какво може да кажете по този въпрос?
Както ви казах този път ще кажа истината и ще кажа много истини, които се премълчаваха, но вече е време да свалим картите на масата, както се казва. Истината е, че моят любим отбор Левски изначално е създаден, за да бъде отбор на властта, без значение за каква власт става въпрос. И в това няма нищо лошо. Една власт се нуждае от пропаганда на всички нива включително спорта и със сигурност мисията на Левски в това отношение винаги е била много сериозна.
Да разбираме ли, че като казвате всяка власт тук включвате и времето на социализма от 1944 до 1989 година?
О да, разбира се, особено този период, който е един от най-светлите в историята на Левски.
А защо десетилетия наред вашите фенове твърдят, че са репресирани и че в този период привилегирован е бил отборът на ЦСКА?
О тук ще трябва доста подробно да ви отговоря. Още с промените от 1944 г. новата власт решава, че отборът на Левски ще бъде нейният отбор, нейният символ и символ на новия социалистически спорт. Отборът е включен в Министерството на пощите и съобщенията, начело с Цола Драгойчева и привлича най-добрите футболисти в България за този период. Но с появата на ЦСКА се оказа, че ще имаме сериозен конкурент. Идеята е била Левски да е абсолютен доминатор, но военните развалят плановете. Освен това с атрактивния си стил на игра ЦСКА привлича много привърженици в цялата страна и в Левски се предприема стратегията да натискаме висшата номенклатура да ни помага още повече. Представете си, че сме наели общ работник, който постоянно мързелува и не си върши работата. Ако му кажем "О-о много работа си свършил, браво на теб", иронично естествено, би следвало той да се засрами и да спре да мързелува, а да започне да работи. Същото целяхме и ние, като пускахме провакативни слухове, че партията помага на ЦСКА, целяхме да притиснем партийните функционери да не забравят, че нашият отбор винаги е бил призван да бъде витрина на властта и да ни помогнат в битката с военните.
И нямаше ли как просто БКП да разформирова червеният отбор, за да не ви пречи?
Представете си събират се 20 висши партийци. От тях поне 18 бяха привърженици на Левски, феновете на нашия отбор бяха основно от средите на елита. Но имаше и едни червени недоразумения, разните му там генерали, които бранеха ЦСКА. Останалите номенклатурчици правеха всичко за Левски, но чак затриване на червения отбор не можахме да постигнем и това и до днес ми е голямата болка. Един отбор на властта трябва да бъде пълен доминант в страната си и да няма голям отбор конкурент. И в тези моменти измисляхме провокациите, че Добри Джуров, Милко Балев и още 1-2 цесекари всъщност командват държавата. Защото те бранеха ЦСКА и попречиха на иначе доста по-многобройното синьо лоби в Политбюро да закрие ЦСКА. И до днес тези хора се възприемат като сини душмани, защото заради тях не ни се получи да сме единствени. И се стигна до абсурда да сме отбор на властта, а да не сме хегемон.
Много се спекулира с уж някакво твърдение на "Свободна Европа", че след 7:2 за Левски през 1968 година от там са казали "Отборът на народа победи отбора на властта". Вие какво можете да кажете за това?
О бях сигурен, че и за това ще ме питате. Ами действително това ни дойде идеално. От много време функционерите на Левски искаха да направим нещо голямо, нещо грандиозно, което вече категорично да ни наложи над останалите в българския футбол. След като се дочу, че от радио "Свободна Европа" са казали така, макар и да не знам дали това е истина, нашите номенклатурчици изпитаха голям срам. Почти цялата партия, без генералите, работеше за Левски, а някакви си западняци подценяват усилията й. Прие се като голяма обида, ЦСКА да бъде наречен отбор на властта. Все едно мен някой да ме нарече чорбар или пък да речем Гриша Ганчев да бъде наречен синьо говедо. Така че успяхме да натиснем партийците и да си осигурим вливане в МВР или по-точно да претопим техния отбор и да наследим играчите и милиционерските им привилегии, но и запазвайки историята си. При нашите обединения различните власти винаги са вливали в нас други отбори, реално уж говорехме за обединение, но ние претопявахме тези отбори и съответно въпреки тези обединения историята ни от 1914г. насам остана непокътната. Вече след 1969 година дойде нашето истинско златно време и се доближихме до тези привилегии, които искахме. Но си остана огорчението, че не се разправихме с ЦСКА. И само да вметна какво си говорихме с приятели за тези понятия отбор на народа и отбор на властта. Шегувахме се в тесен кръг, че реално това е едно и също. През социализма всичко наше, мило и социалистичеко беше народно съответно имахме и народен отбор. Така че това "отборът на народа победи отбора на властта" можеше да се тълкува и като "Единият соц отбор победи другия соц отбор, даже като Левски победи Левски" [смее се]. Но това само в тесен кръг, със сигурност ние, левскарите, гледахме да използваме това твърдение в наша полза и успяхме.
И все пак като че ли бяхте близо до разправа с АС-23 в средата на 40-те години?
Е то тогава не се мислеше толкова много за спорт, колкото за политика. Нашият деятел Никола Крушовенски, виден партизанин, и Цола Драгойчева участваха в разправата с царските офицери от АС-23. Да ви кажа може би още от това време те са чувствали, че ако Левски ще има проблеми с някой футболен отбор в България, то това би могъл да бъде отборът на военните. И очевидно нашите функционери са се погрижили да нямаме такива проблеми. Но за съжаление ЦСКА като наследник на АС-23 се оказа по-костелив орех, отколкото са очаквали, и военните, макар и в изцяло реформираната армия, възстановиха отбора си и се сбъднаха очакванията, че той ще ни е конкурент. И все пак разправата с офицерите от АС-23 от страна на нашите хора си е била основно политическа.
Вие нарекохте ЦСКА наследник на АС-23. Наистина ли смятате така?
Естествено армията си е армия без значение дали говорим за армия, подчинена на крал, цар, княз, армия на монархия, република или народна република. Нейният отбор си е един армейски отбор без значение колко имена е сменил и дали е участвал в някакви обединения. Ето както нашият Левски винаги е бил отбор на властта каквато и да е тя - монархическа, комунистическа, демократична. И естествено исторически погледнато традиционно военните са били най-голяма опозиция на властта. Неслучайно много правителства в историята са се страхували от военни преврати и са вземали превантивни мерки. Така че и исторически бе предопределено ЦСКА да ни е най-големият съперник и за съжаление не успяхме да се справим с тях, както ни се искаше. Все пак през 1969 г. направихме голяма крачка в правилната посока, защото така както военните традиционно имат по-опозиционни настроения, така МВР се явява крепител на властта. И това, че станахме част от МВР беше наистина голям удар и с това нещата си дойдоха по местата и на пагоните на армията ние отговорихме с пагоните на милицията.
А как ще коментирате събитията от 1985 година и разформироването на двата отбора?
Друг важен въпрос. Тогава всички очаквахме, че след успешната серия пак ще победим ЦСКА, но те ни изненадаха. Играчите ни прегоряха и предизвикаха масовия бой. Веднага след това решихме, че можем да използваме това в наша полза. Организирахме бързо заседание на Политбюро и за наше щастие Добри Джуров беше в чужбина за някакво заседание на Варшавския договор. За да няма обществено брожение, уж разформировахме и двата отбора, но нашият отбор не загуби нищо от привилегиите си освен името, което по-късно се възстанови. ЦСКА бяха изпратени да играят на стадиона на Септември, а парите, които имаха за издръжка бяха значително орязани. Даже чувахме, че футболистите им сами се налагало да перат и да шият екипите си. МВР продължи да помага на Левски, докато за военните беше доста по-трудно да подпомагат ЦСКА. И пак не постигнахме целта си, защото противникът ни, да си го признаем, беше най-популярният отбор в България с най-голямата фенска маса. А вече имаше усещане, че предстоят мащабни политически промени и никой не смееше да предизвика събития, които можеха много да разбунят обществото.
А какво можете да кажете за периода след 1989 година?
Ами то си беше ясно, че ще бъдем и с тази власт, която дойде. Нека първо да уточня, че хората са много прави като казват, че днес ни управляват наследниците на комунистическата номенклатура. Та от тази гледна точка това ние да сме и с тази власт си беше исторически предопределено. Тези до този момент леви политици съобразно новите условия се пребоядисаха и станаха десни. Партията може да смениха, но отборът нямаше за какво да се сменя. А и съгласете се, че е по-лесно да смениш партията си, особено днес, докато любимият отбор си е един. Естествено, ние в Левски още в края на 80-те години се подготвяхме за промените. И когато те настъпиха ние успяхме бързо да наложим в обществото нашите клишета, че ЦСКА е комунистически отбор, че са били под крилото на партията и т.н., а ние сме били репресирани. Знаехме накъде ще задуха вятърът и че ще има тотално отрицание на социализма. И бяхме подготвени за това. Голям успех е, че успяхме да наложим мнението и усещането, че както е модерно да се плюе по комунизма, такова трябва да е и отношението към големия ни противник. Тук не говоря за феновете, а за влиятелните лица в политиката. Бившите комунисти искаха по всякакъв начин да заличат миналото си, ние наложихме тезата, че ЦСКА е комунистически и съответно те, говорейки против БКП, трябваше на спортното поле да атакуват и ЦСКА.
Искате да кажете, че вие от Левски имате толкова голямо влияние?
О да, ще се изненадате. Отбор, който трябва да бъде символ и реклама на властта не може да разчита само на чисто спортните си изяви. Трябва да умее да прави пропаганда, постепенно и неусетно да налага тезите си и да съчетава спорта с правенето на политика. Така е, когато не си само спортен, но и политически фактор. Та за да сме сигурни, че винаги ще сме под крилото на властта, прокарахме тезата, че сме отборът с най-много фенове, най-популярният, най-обичаният. Знаехме, че в условията на демокрация и на честа смяна на правителства, може пък някоя партия да кривне от правия път и да реши, че ние като отбор не сме й нужни. Говоря за някоя управляваща партия, останалите по-малки партии не са ни интересували. Та като прокарахме тезата за популярността си, бяхме сигурни, че никоя управляваща партия няма да посмее да тръгне срещу нас. Постигнатото от нас е в резултат от една много добра и много сериозна идеологическа работа сред населението. Успехите на спортното поле може да не бяха най-големите възможни, но пък в полето на пропагандата винаги сме били неоспорими лидери и това никой не може да ни го отрече.
Споменахте за не дотам големите футболни успехи. А на какво бихте отдали кризата в Левски от последните вече близо десетина години?
В условията на демокрация ние се изправихме пред голям проблем. И за съжаление той стана още по-голям в последните десетина години. За наше съжаление се наложи постепенно плурализъм в мненията, започна да се дава думата едва ли не на всеки, наложи се свобода на словото. А това не е в интерес на нашата пропаганда. През 90-те години нещата се получаваха. В условията на тоталитарната държава още по-добре. Цялото общество получаваше само нашите тези, те бяха общовалидни, единствени и неоспорими. Имахме пълен контрол над журналистите и те ни помагаха през социализма да настройваме хората срещу ЦСКА. Реално до 90-те години до постове бяха допускани само наши проверени журналисти. Измисляхме разни негативни неща за техните футболисти, идеализирахме нашите, а хората имаха достъп само до 2-3 медии, всички контролирани от БКП, съответно и от нас. Например през 1991 година щеше да е нечувано кощунство да се каже, че Левски е бил отбор на комунистическата власт и че ЦСКА никога не е бил в привилегировано положение спрямо нас. Обаче виждате сега по сайтове, форуми, някои медии какви неща се говорят. Ние искаме да скъсаме с миналото си, властта вече е друга и ние сме с нея, а някои хора постоянно ни припомнят разни неща от миналото. За наше съжаление в последните години излязоха твърде много истини за нас и ЦСКА, а ние не успяхме да спрем това в условията на свобода на словото. Вече категорично се казва, че ЦСКА е с най-много фенове, че ние сме били винаги отбор на всяка власт и в този смисъл пропагандата ни в голяма степен се обезсмисли и поради това реших да направя тези разкрития на факти, които вече не са и кой знае каква тайна. Та покрай това властта вече не ни поддържа така както преди, ето в условията на пазарна икономика виждате Лудогорец какво прави, Литекс какво постигаше допреди няколко години. Просто позагубихме този монопол, който имахме. В условията на реална конкуренция се вижда, че за нашия отбор е много трудно. Свикнали сме властта изцяло да ни подкрепя, докато сега някак тази поддръжка е по-вяла, не се прави нужното, за да се ударят конкурентите ни. Е ние направихме, каквото можахме, но със сигурност управляващите трябва да се замислят и да не ни осигуряват само по някой спонсор, а да окажат натиск на БФС да ни помага, имаме нужда и от малко съдийска помощ понякога, ако трябва и държавно финансиране да ни се осигури, да се измислят някакви преференции за добри български играчи, които идват в нашия клуб и т.н. Но просто времената са такива, че държавната намеса в спорта е много по-малка и от това страдаме.
Казвате, че сте направили, каквото сте можали, за да ударите конкурентите си, а именно?
Вие кой мислите, че фалира старото АД на ЦСКА. Това бяха основно нашите троянски коне в техния отбор - онези двамата от Перник. Тук мога да похваля и държавата, която ни помогна да ги вкараме в ЦСКА. Преди това и Божков беше наш човек, а неговата мисия беше да не допуска ЦСКА да се засили прекомерно и евентуално да ни продаде някоя важна титла в ключов момент. Разбрахме, че най-лесният начин да съсипеш един противник е чрез свои хора да го превземеш отвътре. Така е и в днешната политика. Отмина времето на директното противопоставяне, вече се действа чрез подобни методи, при които просто овладяваш опонента. Това ни се получаваше добре, докато Гриша Ганчев не пое ЦСКА. Съответно решихме, че митовете ни за "комунистическия" ЦСКА са вече остарели и спуснахме директива до Отдела по пропаганда, ако мога така да го нарека, да се оттървем от Гриша Ганчев и да нападаме опонентите с клишета за автентичността им, за фалита на старото им АД и други такива. Постигнахме немалко с пропагандата си вече цял век. Все още доста хора ни вярват и съм убеден, че ще намерим начин пак да дестабилизираме ЦСКА. Имаме и други идеи и ще ги развиваме, никога няма да приемем армейския отбор и ще го атакуваме всякак, докато го унищожим.
Не се ли притеснявате, че тези ваши разкрития ще предизвикат негативни реакции у феновете?
Не, даже се надявам, че ще ни мобилизират още повече. Войната ще продължи, а имайте предвид, че каквото и да се разкрие, хората ще си останат много податливи на пропаганда. А ние я умеем, а и с други средства ще се борим с опонентите си.
Благодаря ви за участието. А за финал какво ще пожелаете на феновете?
Пожелавам им много здраве, да не забравят, че ние си оставеме отбор на властта и вероятно скоро ще се превърнем в хегемон на спортното и политическото поле. Продължавайте смело агитацията, пропагандата, провокациите и не забравяйте, че във войната с когото и да било няма непозволени средства. Аз се оттеглям, но вярвам, че всички вие ще бъдете мои достойни наследници!
СВИНЕТЕ И НОЩЕМ СЕРАТ......
Изпратено от Анонимен на 10 януари 2017 07:47. |
СВИНЕТЕ И НОЩЕМ СЕРАТ...
Това е РЕЗУЛТАТА от факта, че след 10.11.89г. НЕ беше проведена ЛУСТРАЦИЯ и СЪД за КОМУНИСТИЧЕСКИТЕ ИЗВЕРГИ, както и ОДЪРЖАВЯВАНЕ на ОГРАБЕНИТЕ от комунистите имоти !
 4    3
Изпратено от Анонимен на 09 януари 2017 13:19. |
Kомунистите не успяха да ни унищожат за 45 години, но след 10.11.89г., те комунистическата сган стана още по - нагла и безкруполна, комунистите след 10.11.89г. станаха още по силни и вече владеят държавата освен политически и икономически и рабитят по унищожението на най - омразният за всеки комунист в България футболен отбор, отбора на стара некомунистическа България Левски !

След обнародването на ЗАКОН ЗА ОБЯВЯВАНЕ НА КОМУНИСТИЧЕСКИЯ РЕЖИМ В БЪЛГАРИЯ (И ВСИЧКО ПРОИЗТИЧАЩО ОТ НЕГО) ЗА ПРЕСТЪПЕН! Обнародван в Държавен Вестник. бр.37 от 5 Май 2000г., реших че има светлина в тунела, но като видях че закона беше ОСТАВЕН да е пожелателен, без да има ЕФЕКТИВНО ДЕЙСТВИЕ разбрах, че сДС направиха този закон за прах в очите на антикомунистите в България.
По този ЗАКОН ЗАКРИТИЯТ на 09.09.2016г. ОТБОР на КОМПАРТИЯТА цс*ка попадаше под ударите на закона и трябваше да бъде закрит, като полоитически субект в спорта ПРОИЗХОЖДАЩТ от комунизма и създден с ИДЕОЛОГИЧЕСКА ЦЕЛ в областта на спорта на НРБ, но както виждате комунистическите собственици на този отбор след 10.11.89г. ИЗТОЧВАХА ДЪРЖАВАТА в продължение на 26 години, натрупаха над 55 000 000 лв. дългове, половината към държавата и комунистическата държава им РАЗРЕШИ да ИЗМАМЯТ самата нея, като фалират и не платят и една стотинка, а на следващият ден ДЪРЖАВАТА ОДОБРИ комунистическият кенеф цс*ка да бъде възроден, като от Б група, като Литекс влезе в НОВОСЪЗДАДЕНАТА за ГАЛЕНИКА на КОМПАРТИЯТА отбор професионална лига, без да минава ПО ЗАКОННИЯТ ПЪТ, или през зоните, В, Б и чак тогава в А група, не вярвам някой да се заблуждава, че живеем в КОМУНИСТИЧЕСКИ КЕНЕФ , в който всичко се прави за комунистическите галеници на червената олигархия; Литекс София, и Лудогорец. Докато червената, комунистическа олигархия(която, генетически и по наследство обича обора с червената петолъчна звезда) управлява Славяния, за Левски ще е неверояно трудно да оцелява !
ЖЕКА ТИ КОМУВИСТ МРЪСЕН НЕ СИ ...
Изпратено от Анонимен на 09 януари 2017 21:23. |
ЖЕКА ТИ КОМУВИСТ МРЪСЕН НЕ СИ ЛИ ВЕЧЕ ПРИ ЕФРЕМ?!
ИНТЕРВЮ С ГЕОРГИ МАРКОВ [АГЕНТ...
Изпратено от Анонимен на 09 януари 2017 16:15. |
ИНТЕРВЮ С ГЕОРГИ МАРКОВ [АГЕНТ НИКОЛАЙ]
Гост ни е Георги Марков, известен привърженик на ПФК Левски и бивш конституционен съдия. Той има да ни сподели интересни неща. Първо господин Марков има ли конкретен повод да искате да ни споделите тези неща?
Здравейте, реших да се пенсионирам и да изляза от обществения живот. И смятам, че е редно да кажа някои истини по различни въпроси преди да се оттегля.
И така редно е да поговорим за футбол, вашите пристрастия са добре известни. Има много сериозни спорове дали вашият любим отбор "Левски" е бил отбор на властта след 9.09.1944г. или пък това е бил вашият голям опонент ЦСКА. Вие какво може да кажете по този въпрос?
Както ви казах този път ще кажа истината и ще кажа много истини, които се премълчаваха, но вече е време да свалим картите на масата, както се казва. Истината е, че моят любим отбор Левски изначално е създаден, за да бъде отбор на властта, без значение за каква власт става въпрос. И в това няма нищо лошо. Една власт се нуждае от пропаганда на всички нива включително спорта и със сигурност мисията на Левски в това отношение винаги е била много сериозна.
Да разбираме ли, че като казвате всяка власт тук включвате и времето на социализма от 1944 до 1989 година?
О да, разбира се, особено този период, който е един от най-светлите в историята на Левски.
А защо десетилетия наред вашите фенове твърдят, че са репресирани и че в този период привилегирован е бил отборът на ЦСКА?
О тук ще трябва доста подробно да ви отговоря. Още с промените от 1944 г. новата власт решава, че отборът на Левски ще бъде нейният отбор, нейният символ и символ на новия социалистически спорт. Отборът е включен в Министерството на пощите и съобщенията, начело с Цола Драгойчева и привлича най-добрите футболисти в България за този период. Но с появата на ЦСКА се оказа, че ще имаме сериозен конкурент. Идеята е била Левски да е абсолютен доминатор, но военните развалят плановете. Освен това с атрактивния си стил на игра ЦСКА привлича много привърженици в цялата страна и в Левски се предприема стратегията да натискаме висшата номенклатура да ни помага още повече. Представете си, че сме наели общ работник, който постоянно мързелува и не си върши работата. Ако му кажем "О-о много работа си свършил, браво на теб", иронично естествено, би следвало той да се засрами и да спре да мързелува, а да започне да работи. Същото целяхме и ние, като пускахме провакативни слухове, че партията помага на ЦСКА, целяхме да притиснем партийните функционери да не забравят, че нашият отбор винаги е бил призван да бъде витрина на властта и да ни помогнат в битката с военните.
И нямаше ли как просто БКП да разформирова червеният отбор, за да не ви пречи?
Представете си събират се 20 висши партийци. От тях поне 18 бяха привърженици на Левски, феновете на нашия отбор бяха основно от средите на елита. Но имаше и едни червени недоразумения, разните му там генерали, които бранеха ЦСКА. Останалите номенклатурчици правеха всичко за Левски, но чак затриване на червения отбор не можахме да постигнем и това и до днес ми е голямата болка. Един отбор на властта трябва да бъде пълен доминант в страната си и да няма голям отбор конкурент. И в тези моменти измисляхме провокациите, че Добри Джуров, Милко Балев и още 1-2 цесекари всъщност командват държавата. Защото те бранеха ЦСКА и попречиха на иначе доста по-многобройното синьо лоби в Политбюро да закрие ЦСКА. И до днес тези хора се възприемат като сини душмани, защото заради тях не ни се получи да сме единствени. И се стигна до абсурда да сме отбор на властта, а да не сме хегемон.
Много се спекулира с уж някакво твърдение на "Свободна Европа", че след 7:2 за Левски през 1968 година от там са казали "Отборът на народа победи отбора на властта". Вие какво можете да кажете за това?
О бях сигурен, че и за това ще ме питате. Ами действително това ни дойде идеално. От много време функционерите на Левски искаха да направим нещо голямо, нещо грандиозно, което вече категорично да ни наложи над останалите в българския футбол. След като се дочу, че от радио "Свободна Европа" са казали така, макар и да не знам дали това е истина, нашите номенклатурчици изпитаха голям срам. Почти цялата партия, без генералите, работеше за Левски, а някакви си западняци подценяват усилията й. Прие се като голяма обида, ЦСКА да бъде наречен отбор на властта. Все едно мен някой да ме нарече чорбар или пък да речем Гриша Ганчев да бъде наречен синьо говедо. Така че успяхме да натиснем партийците и да си осигурим вливане в МВР или по-точно да претопим техния отбор и да наследим играчите и милиционерските им привилегии, но и запазвайки историята си. При нашите обединения различните власти винаги са вливали в нас други отбори, реално уж говорехме за обединение, но ние претопявахме тези отбори и съответно въпреки тези обединения историята ни от 1914г. насам остана непокътната. Вече след 1969 година дойде нашето истинско златно време и се доближихме до тези привилегии, които искахме. Но си остана огорчението, че не се разправихме с ЦСКА. И само да вметна какво си говорихме с приятели за тези понятия отбор на народа и отбор на властта. Шегувахме се в тесен кръг, че реално това е едно и също. През социализма всичко наше, мило и социалистичеко беше народно съответно имахме и народен отбор. Така че това "отборът на народа победи отбора на властта" можеше да се тълкува и като "Единият соц отбор победи другия соц отбор, даже като Левски победи Левски" [смее се]. Но това само в тесен кръг, със сигурност ние, левскарите, гледахме да използваме това твърдение в наша полза и успяхме.
И все пак като че ли бяхте близо до разправа с АС-23 в средата на 40-те години?
Е то тогава не се мислеше толкова много за спорт, колкото за политика. Нашият деятел Никола Крушовенски, виден партизанин, и Цола Драгойчева участваха в разправата с царските офицери от АС-23. Да ви кажа може би още от това време те са чувствали, че ако Левски ще има проблеми с някой футболен отбор в България, то това би могъл да бъде отборът на военните. И очевидно нашите функционери са се погрижили да нямаме такива проблеми. Но за съжаление ЦСКА като наследник на АС-23 се оказа по-костелив орех, отколкото са очаквали, и военните, макар и в изцяло реформираната армия, възстановиха отбора си и се сбъднаха очакванията, че той ще ни е конкурент. И все пак разправата с офицерите от АС-23 от страна на нашите хора си е била основно политическа.
Вие нарекохте ЦСКА наследник на АС-23. Наистина ли смятате така?
Естествено армията си е армия без значение дали говорим за армия, подчинена на крал, цар, княз, армия на монархия, република или народна република. Нейният отбор си е един армейски отбор без значение колко имена е сменил и дали е участвал в някакви обединения. Ето както нашият Левски винаги е бил отбор на властта каквато и да е тя - монархическа, комунистическа, демократична. И естествено исторически погледнато традиционно военните са били най-голяма опозиция на властта. Неслучайно много правителства в историята са се страхували от военни преврати и са вземали превантивни мерки. Така че и исторически бе предопределено ЦСКА да ни е най-големият съперник и за съжаление не успяхме да се справим с тях, както ни се искаше. Все пак през 1969 г. направихме голяма крачка в правилната посока, защото така както военните традиционно имат по-опозиционни настроения, така МВР се явява крепител на властта. И това, че станахме част от МВР беше наистина голям удар и с това нещата си дойдоха по местата и на пагоните на армията ние отговорихме с пагоните на милицията.
А как ще коментирате събитията от 1985 година и разформироването на двата отбора?
Друг важен въпрос. Тогава всички очаквахме, че след успешната серия пак ще победим ЦСКА, но те ни изненадаха. Играчите ни прегоряха и предизвикаха масовия бой. Веднага след това решихме, че можем да използваме това в наша полза. Организирахме бързо заседание на Политбюро и за наше щастие Добри Джуров беше в чужбина за някакво заседание на Варшавския договор. За да няма обществено брожение, уж разформировахме и двата отбора, но нашият отбор не загуби нищо от привилегиите си освен името, което по-късно се възстанови. ЦСКА бяха изпратени да играят на стадиона на Септември, а парите, които имаха за издръжка бяха значително орязани. Даже чувахме, че футболистите им сами се налагало да перат и да шият екипите си. МВР продължи да помага на Левски, докато за военните беше доста по-трудно да подпомагат ЦСКА. И пак не постигнахме целта си, защото противникът ни, да си го признаем, беше най-популярният отбор в България с най-голямата фенска маса. А вече имаше усещане, че предстоят мащабни политически промени и никой не смееше да предизвика събития, които можеха много да разбунят обществото.
А какво можете да кажете за периода след 1989 година?
Ами то си беше ясно, че ще бъдем и с тази власт, която дойде. Нека първо да уточня, че хората са много прави като казват, че днес ни управляват наследниците на комунистическата номенклатура. Та от тази гледна точка това ние да сме и с тази власт си беше исторически предопределено. Тези до този момент леви политици съобразно новите условия се пребоядисаха и станаха десни. Партията може да смениха, но отборът нямаше за какво да се сменя. А и съгласете се, че е по-лесно да смениш партията си, особено днес, докато любимият отбор си е един. Естествено, ние в Левски още в края на 80-те години се подготвяхме за промените. И когато те настъпиха ние успяхме бързо да наложим в обществото нашите клишета, че ЦСКА е комунистически отбор, че са били под крилото на партията и т.н., а ние сме били репресирани. Знаехме накъде ще задуха вятърът и че ще има тотално отрицание на социализма. И бяхме подготвени за това. Голям успех е, че успяхме да наложим мнението и усещането, че както е модерно да се плюе по комунизма, такова трябва да е и отношението към големия ни противник. Тук не говоря за феновете, а за влиятелните лица в политиката. Бившите комунисти искаха по всякакъв начин да заличат миналото си, ние наложихме тезата, че ЦСКА е комунистически и съответно те, говорейки против БКП, трябваше на спортното поле да атакуват и ЦСКА.
Искате да кажете, че вие от Левски имате толкова голямо влияние?
О да, ще се изненадате. Отбор, който трябва да бъде символ и реклама на властта не може да разчита само на чисто спортните си изяви. Трябва да умее да прави пропаганда, постепенно и неусетно да налага тезите си и да съчетава спорта с правенето на политика. Така е, когато не си само спортен, но и политически фактор. Та за да сме сигурни, че винаги ще сме под крилото на властта, прокарахме тезата, че сме отборът с най-много фенове, най-популярният, най-обичаният. Знаехме, че в условията на демокрация и на честа смяна на правителства, може пък някоя партия да кривне от правия път и да реши, че ние като отбор не сме й нужни. Говоря за някоя управляваща партия, останалите по-малки партии не са ни интересували. Та като прокарахме тезата за популярността си, бяхме сигурни, че никоя управляваща партия няма да посмее да тръгне срещу нас. Постигнатото от нас е в резултат от една много добра и много сериозна идеологическа работа сред населението. Успехите на спортното поле може да не бяха най-големите възможни, но пък в полето на пропагандата винаги сме били неоспорими лидери и това никой не може да ни го отрече.
Споменахте за не дотам големите футболни успехи. А на какво бихте отдали кризата в Левски от последните вече близо десетина години?
В условията на демокрация ние се изправихме пред голям проблем. И за съжаление той стана още по-голям в последните десетина години. За наше съжаление се наложи постепенно плурализъм в мненията, започна да се дава думата едва ли не на всеки, наложи се свобода на словото. А това не е в интерес на нашата пропаганда. През 90-те години нещата се получаваха. В условията на тоталитарната държава още по-добре. Цялото общество получаваше само нашите тези, те бяха общовалидни, единствени и неоспорими. Имахме пълен контрол над журналистите и те ни помагаха през социализма да настройваме хората срещу ЦСКА. Реално до 90-те години до постове бяха допускани само наши проверени журналисти. Измисляхме разни негативни неща за техните футболисти, идеализирахме нашите, а хората имаха достъп само до 2-3 медии, всички контролирани от БКП, съответно и от нас. Например през 1991 година щеше да е нечувано кощунство да се каже, че Левски е бил отбор на комунистическата власт и че ЦСКА никога не е бил в привилегировано положение спрямо нас. Обаче виждате сега по сайтове, форуми, някои медии какви неща се говорят. Ние искаме да скъсаме с миналото си, властта вече е друга и ние сме с нея, а някои хора постоянно ни припомнят разни неща от миналото. За наше съжаление в последните години излязоха твърде много истини за нас и ЦСКА, а ние не успяхме да спрем това в условията на свобода на словото. Вече категорично се казва, че ЦСКА е с най-много фенове, че ние сме били винаги отбор на всяка власт и в този смисъл пропагандата ни в голяма степен се обезсмисли и поради това реших да направя тези разкрития на факти, които вече не са и кой знае каква тайна. Та покрай това властта вече не ни поддържа така както преди, ето в условията на пазарна икономика виждате Лудогорец какво прави, Литекс какво постигаше допреди няколко години. Просто позагубихме този монопол, който имахме. В условията на реална конкуренция се вижда, че за нашия отбор е много трудно. Свикнали сме властта изцяло да ни подкрепя, докато сега някак тази поддръжка е по-вяла, не се прави нужното, за да се ударят конкурентите ни. Е ние направихме, каквото можахме, но със сигурност управляващите трябва да се замислят и да не ни осигуряват само по някой спонсор, а да окажат натиск на БФС да ни помага, имаме нужда и от малко съдийска помощ понякога, ако трябва и държавно финансиране да ни се осигури, да се измислят някакви преференции за добри български играчи, които идват в нашия клуб и т.н. Но просто времената са такива, че държавната намеса в спорта е много по-малка и от това страдаме.
Казвате, че сте направили, каквото сте можали, за да ударите конкурентите си, а именно?
Вие кой мислите, че фалира старото АД на ЦСКА. Това бяха основно нашите троянски коне в техния отбор - онези двамата от Перник. Тук мога да похваля и държавата, която ни помогна да ги вкараме в ЦСКА. Преди това и Божков беше наш човек, а неговата мисия беше да не допуска ЦСКА да се засили прекомерно и евентуално да ни продаде някоя важна титла в ключов момент. Разбрахме, че най-лесният начин да съсипеш един противник е чрез свои хора да го превземеш отвътре. Така е и в днешната политика. Отмина времето на директното противопоставяне, вече се действа чрез подобни методи, при които просто овладяваш опонента. Това ни се получаваше добре, докато Гриша Ганчев не пое ЦСКА. Съответно решихме, че митовете ни за "комунистическия" ЦСКА са вече остарели и спуснахме директива до Отдела по пропаганда, ако мога така да го нарека, да се оттървем от Гриша Ганчев и да нападаме опонентите с клишета за автентичността им, за фалита на старото им АД и други такива. Постигнахме немалко с пропагандата си вече цял век. Все още доста хора ни вярват и съм убеден, че ще намерим начин пак да дестабилизираме ЦСКА. Имаме и други идеи и ще ги развиваме, никога няма да приемем армейския отбор и ще го атакуваме всякак, докато го унищожим.
Не се ли притеснявате, че тези ваши разкрития ще предизвикат негативни реакции у феновете?
Не, даже се надявам, че ще ни мобилизират още повече. Войната ще продължи, а имайте предвид, че каквото и да се разкрие, хората ще си останат много податливи на пропаганда. А ние я умеем, а и с други средства ще се борим с опонентите си.
Благодаря ви за участието. А за финал какво ще пожелаете на феновете?
Пожелавам им много здраве, да не забравят, че ние си оставеме отбор на властта и вероятно скоро ще се превърнем в хегемон на спортното и политическото поле. Продължавайте смело агитацията, пропагандата, провокациите и не забравяйте, че във войната с когото и да било няма непозволени средства. Аз се оттеглям, но вярвам, че всички вие ще бъдете мои достойни наследници!
Леефскар да си братко,е СРАМ!Е...
 6    1
Изпратено от Анонимен на 09 януари 2017 13:04. |
Леефскар да си братко,е СРАМ!Емблема лопата,доказан Евро-азиатски идиот,нито един футболист,доказал се в силен европейски клуб,фалирал,без купа,без титла,без козирка,без ново табло,все по малко публика,и още,и още...
Футболните идиоти на Европа-Лефске от Подуяне
 4    2
Изпратено от Анонимен на 08 януари 2017 23:09. |
Футболните идиоти на Европа-Лефске от Подуяне
КУРВАТА НИКОГА НЕ МОЖЕ ДА БЪДЕ...
 6    3
Изпратено от Анонимен на 08 януари 2017 22:58. |
КУРВАТА НИКОГА НЕ МОЖЕ ДА БЪДЕ ХИЩНИК.... КУРВАТА ВИНАГИ Е ЖЕРТВА И ТО ЕБАНА!!!!
А комунистическият кенеф цс*ка , кВо стана, май УМРЕ , а ?
Изпратено от Анонимен на 09 януари 2017 13:23. |
Не ми давай за пример микренският кенеф Литекс-София, това че Литекс е взел името на любомият отбор на всички комунисти в България не го прави червеният кенеф на БКП, това е отбора на Ловешката комунистическа мамфия на Нора Ананиева, чийто бушон за пред обществеността е джуджето от село Микре !
Минавам само да питам-ц7ка жив...
 6    3
Изпратено от Анонимен на 08 януари 2017 22:41. |
Минавам само да питам-ц7ка живА ли е още или умрЕ?
ЛЕВСКАР ДА СИ , БРАТКО , Е ЧЕС...
 10    4
Изпратено от Анонимен на 08 януари 2017 19:09. |
ЛЕВСКАР ДА СИ , БРАТКО , Е ЧЕСТ !!!
Футболен идиот да си е чест са...
Изпратено от Анонимен на 08 януари 2017 21:05. |
Футболен идиот да си е чест само за лефскари!
Аз съм говедо
 7    7
Изпратено от Анонимен на 08 януари 2017 18:47. |
За тия 8 години Лефски купиха 162 говеда и кво -пак калъфки ! Изпортиха футбола ни заради подкупени съдии и уговорени срещи. А в чужбина ги зоват евроидиоти, срам !
Разбрахме че си ГОВЕДО . Микре...
Изпратено от Анонимен на 08 януари 2017 19:06. |
Разбрахме че си ГОВЕДО . Микренско ГОВЕДО о то от най-тъпите ПОМАШКИ ГОВЕДА !
Бабнишко помашко милиционерско...
Изпратено от Анонимен на 08 януари 2017 21:07. |
Бабнишко помашко милиционерско говедо като Алексей Петровспонсор и фен на ФК "Идиот".
ЛИЧИ ТИ, ЧЕ СИ ГОВЕДО. АМА МИР...
Изпратено от Анонимен на 08 януари 2017 19:04. |
ЛИЧИ ТИ, ЧЕ СИ ГОВЕДО. АМА МИРИШЕШ НА СВИНЯ...
НИЕ СМЕ НА СТО И ДВЕ А ВИЕ СТЕ...
 8    7
Изпратено от Анонимен на 08 януари 2017 11:58. |
НИЕ СМЕ НА СТО И ДВЕ А ВИЕ СТЕ ХИБРИД С ТИРЕ !!!
31N1
 7    7
Изпратено от Анонимен на 08 януари 2017 11:02. |
Пепи- фена, Спри да пиеш Препарат за Вана бе човек !!!
За какъв фк леФски Бълнуваш ?!?!?
В момента вие Шепа заблудени и дрогирани сте подръжници по Партиина Линия на Пфк Леефски Тире 1914 !!!
ЕЕЕЙЙЙ, ПЕДЕРАААССС!!!...
Изпратено от Анонимен на 08 януари 2017 19:04. |
ЕЕЕЙЙЙ, ПЕДЕРАААССС!!!
GAY-ARENA!
Изпратено от Анонимен на 08 януари 2017 21:40. |
Името казва всичко.
PEPI,PEPI ,PEPI ! HODI DA VRQTNESH EDNO MINETCHE NA JAKLINA MIHAILOVA ............
 2    2
Изпратено от Анонимен на 08 януари 2017 07:41. |
777777777777779999999999999999
Автори

don balon

.

Лудогорец - Базел 0-0
Класиране Първа лига
2016-17
1. Лудогорец 60 60-17 43
2. Левски 48 36-15 21
3. ЦСКА-София 42 32-12 20
4. Локомотив Пд 37 31-25 6
5. Черно море 36 25-22 3
6. Дунав 35 28-27 1
7. Ботев 31 33-39 -6
8. Пирин 28 25-34 -9
9. Верея 27 20-30 -10
10. Берое 26 20-26 -6
11. Славия 24 26-39 -13
12. Нефтохимик 23 25-33 -8
13. Локомотив ГО 19 16-31 -15
14. Монтана 12 15-42 -27
Интервю

Иван Колев: Казаха ми да взема чужденци, защото са по-евтини

"Тренирахме на малки площадки, което не е сериозно за един професионален клуб", сподели бившият треньор на Локо ГО

Електричката: Може да съм на 41 години, но ми се играе още

Преборих злокачествен тумор, призна Здравко Лазаров

Начало | Коментари | Интервю | Анкета | За нас | Контакти | Реклама
Copyright © 2011 www.donbalon.eu
Съдържанието на този уеб сайт и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на ДонБалон, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само при условие, че се посочи източника и се добави линк към www.donbalon.eu. Използването на графични и видео материали, публикувани в сайта, е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.